Πρόβλεψη σοκ για νεκρούς από κορωνοϊό έως το τέλος του χρόνου

Πρόβλεψη σοκ για νεκρούς από κορωνοϊό έως το τέλος του χρόνου

Δύσκολες οι εβδομάδες που ακολουθούν.

Πρόβλεψη σοκ για 21.000 νεκρούς από κορωνοϊό έως το τέλος του χρόμου, από τον ιατρό-καθηγητή στις ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, ο οποίος σημειώνει πως θα έχουμε έξαρση στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό, η οποία αναμένεται να κρατήσει έως τα Χριστούγεννα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι ενδέχεται να βλέπουμε καθημερινά 100 νεκρούς, μέχρι τις γιορτές, ενώ προέβλεψε πως μπορεί να φτάσουμε τους 20.000 ακόμα και 21.000 περίπου νεκρούς στη χώρα μας, μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πρόβλεψη σοκ για νεκρούς από κορωνοϊό έως το τέλος του χρόνου
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Όσον αφορά στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, ο καθηγητής ανέφερε πως έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος, ενώ είμαστε περίπου στο επίπεδο του ιού της ιλαράς που είναι αερομεταδιδόμενο.

Παράλληλα, ο καθηγητής επεσήμανε πως ό,τι ανέφεραν οι επιστήμονες για την μετάλλαξη Δέλτα, ισχύει 2 ή 3 φορές παραπάνω για την Όμικρον. «Όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων, θα σημειώνεται διασπορά του ιού, ακόμα και σε εμβολιασμένους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.