Δυστυχώς, οι Σπαρτιάτες «νίκησαν»…

Αποβάλλονται από τη Βουλή οι Σπαρτιάτες αν…

Νέα δεδομένα στη Βουλή

Η είσοδος του μορφώματος «Σπαρτιάτες» που στηρίζεται από τον «διευθυντή» εγκληματικής οργάνωσης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Οι «Σπαρτιάτες» του Βασίλη Στίγγα με… κρυμμένο αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη συγκέντρωσαν ποσοστό που του έβαλε στη Βουλή. Και ενώ τα κόμματα σχεδίαζαν κινήσεις για να τους «μπλοκάρουν», κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως θα συμβεί.

Δυστυχώς οι Σπαρτιάτες «νίκησαν» αφού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνουν προσφυγή για το κόμμα…

Μετά από συγκέντρωση διαφόρων στοιχείων στη Νέα Δημοκρατία διαπίστωσαν ότι οποιαδήποτε προσφυγή θα είναι ατελέσφορη, νομικά έωλη και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προσφυγή κατά των Σπαρτιατών.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο αναγνωρίζει ότι ο Βασίλης Στίγγας είναι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και δεν υποκρίνεται μυστικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπως αρχικώς είχαν υπαινιχθεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά τις 14 Ιουλίου δεν μπορεί κανένα κόμμα να προσφύγει κατά των Σπαρτιατών καθώς η προθεσμία είναι οριοθετημένη έως 15 εργάσιμες ημέρες.

Η χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ

Ένα βασικό θέμα το οποίο θα δίξει και τη στάση των υπολοίπων κομμάτων έναντι των Σπαρτιατών είναι και αυτό της χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Με βάση ορισμένες ενδείξεις, η πλευρά Βορίδη που επίσης συνεχίζει να είναι εχθρική προς τους Σπαρτιάτες, τάσσεται κατά της καταβολής της χρηματοδότησης, αλλά αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.

Η πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου, αλλά και εντός της Νέας Δημοκρατίας, τάσσεται υπέρ της αναλογικής καταβολής της χρηματοδότησης στα κόμματα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.