Τελείωσε την ομοφοβία με μία ατάκα: Η τρανς Μις Ολλανδία έκλεισε στόματα (Pic)

Τελείωσε την ομοφοβία με μία ατάκα: Η τρανς Μις Ολλανδία έκλεισε στόματα (Pic)

Η πρώτη τρανς που κέρδισε τα καλλιστεία απαντά στους haters

Το 22χρονο τρανς μοντέλο, Ρίκι Βάλερι Κολέ, έγραψε ιστορία το περασμένο Σάββατο (8/7) στα καλλιστεία «Μις Ολλανδία», τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Άμστερνταμ, κερδίζοντας το στέμμα.

Είναι η πρώτη φορά που τρανς γυναίκα κερδίζει τίτλο σε καλλιστεία, αλλά τη νίκη της δεν την είδαν όλοι με καλό μάτι με αποτέλεσμα η Ρίκι Βάλερι Κολέ να έχει δεχτεί έκτοτε και πολλά σχόλια μίσους στα οποία αναφέρθηκε η ίδια μέσα από δηλώσεις της στο Reuters.

«Νόμιζα ότι υπήρχε αποδοχή… στην Ολλανδία, αλλά τα σχόλια μίσους δείχνουν την άλλη πλευρά της κοινωνίας μας. Ελπίζω ότι όλο αυτό θα ξυπνήσει τον κόσμο», είπε αρχικά η Ρίκι Βάλερι Κολέ στο Reuters.

«Προς το παρόν, τα αγνοώ πλήρως. Επικεντρώνομαι στα καλά πράγματα που έρχονται στο δρόμο μου. Είναι πολύ δύσκολο. Μου κάνουν επιθέσεις και με προσβάλλουν, όχι επειδή έμπλεξα σε κάποιον καυγά ή επειδή είπα κάτι κακό, αλλά μόνο και μόνο επειδή είμαι ο εαυτός μου», πρόσθεσε.

Η ίδια δεν έκρυψε ότι «Θέλω απλώς να δείξω στον κόσμο τη Ρίκι και φυσικά την τρανς ιστορία μου και είναι πραγματικά λυπηρό το να υπάρχουν αντιδράσεις».

«Δεν θα με ξεφορτωθείτε»

Μιλώντας στο Newsbeat, το ραδιοφωνικό πρόγραμμα ειδήσεων του BBC, η Ρίκι Βάλερι Κολέ δεν έκρυψε ότι τη στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομά της για τον τίτλο της «Μις Ολλανδία», η ίδια δεν πίστευε στα αυτιά της.

«Δεν το πίστευα όταν άκουσα το όνομά μου, έλεγα “Θεέ μου, συμβαίνει πραγματικά αυτό;”», εξομολογήθηκε η ίδια.

Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια, η ίδια παραδέχτηκε πως «Νόμιζα ότι ήμασταν πολύ πιο μακριά από ό,τι είμαστε. Αλλά αυτό με εμπνέει ακόμα περισσότερο να βάλω στόχους και να πετύχω όλα αυτά που θέλω να κάνω τώρα».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους haters γιατί το μόνο που κάνουν είναι να μου δίνουν μια μεγαλύτερη πλατφόρμα. Και δεν θα με ξεφορτωθείτε. Για όλες τις άλλες χώρες στις οποίες εξακολουθούν να διατυπώνονται σχόλια μίσους, θέλω να πω ότι δεν είμαστε μόνες».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.