Το ‘κανε πρώτη η Γαλλία: Το δραστικό μέτρο ενόψει Χριστουγέννων, αν αυξηθούν και άλλο οι διασωληνωμένοι

Απαγορεύουν τα νυκτερινά κέντρα στο Νότιο Σουδάν

Ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται καθημερινά ενώ οι θάνατοι από COVID-19 στην Ελλάδα έφτασαν μέσα σε μόλις 24 ώρες τους 116.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται καθημερινά ενώ οι θάνατοι από COVID-19 στην Ελλάδα έφτασαν μέσα σε μόλις 24 ώρες τους 116.

Ο Δεκέμβριος έκανε ποδαρικό με επιβαρυμένους επιδημιολογικούς δείκτες με τον αριθμό των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων να ανεβαίνει καθημερινά. Ταυτόχρονα, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν σε μόλις 24 ώρες 116 θάνατοι.

Στη «σκιά» της επιδημιολογικής κατάστασης, έχει ανοίξει η συζήτηση για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 50 ετών προφανώς με πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, όπως έγινε για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

«Προς το παρόν δεν κρίνεται αυτό αναγκαίο. Αν δούμε ότι τα υγειονομικά, επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν, τότε θα το αξιολογήσουμε. Αλλά προς το παρόν αυτό δεν υπάρχει στην ατζέντα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ωστόσο η κουβέντα έχει φουντώσει.

Νέα μέτρα

Ο αριθμός των 116 νεκρών δεν οδηγεί στην κυβέρνηση σε νέα μέτρα. Ακόμα και αν αυτός ο αριθμός διατηρηθεί ή αυξηθεί. Μόνο στην περίπτωση που η επιδημιολογική κατάσταση και κυρίως η πίεση στα νοσοκομεία δεν κριθεί ικανοποιητική θα έρθουν νέα μέτρα. Τότε θα αφορούν τους ανεμβολίαστους με μπλόκο στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης.

Η κυβέρνηση ενδεχομένως να ακολουθήσει το δρόμο της Γαλλίας όπου ανακοινώθηκε το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων για τις επόμενες 4 εβδομάδες. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες νάιτ κλαμπ και ντισκοτέκ, καθώς και οι εταιρείες που οργανώνουν εκδηλώσεις θα αποζημιωθούν.

Ο Καστέξ κάλεσε επίσης τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους, τα επαγγελματικά και ιδιωτικά πάρτι, διευκρινίζοντας όμως ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί lockdown ή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.