Γιατί ο Πάπας κυκλοφορούσε στην Αθήνα με ένα… fiat;

Γιατί ο Πάπας κυκλοφορούσε στην Αθήνα με ένα… fiat;

Η πρώτη έκπληξη του Πάπα όταν έφτασε στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του για τις μετακινήσεις του ο Πάπας δεν χρησιμοποίησε κάποιο εντυπωσιακό θωρακισμένο αυτοκίνητο, παρότι του προτάθηκε από τη χώρα μας, αλλά ένα μικρό ιταλικό B-MPV, το Fiat 500L.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα Fiat 500L κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε μια χώρα, αφού στο παρελθόν έχει επιλέξει ξανά το μικρό πολυχρηστικό της Fiat και όταν επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. το 2015 και το 2017.

Συνήθως και ανάλογα με τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πάπας δεν χρησιμοποιεί μόνο ένα 500L, αλλά τρία για λόγους ασφαλείας, ενώ σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε στις Η.Π.Α., στη συνέχεια κάποια από αυτά πωλήθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό. Επίσης, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο που προηγήθηκε αυτή της χώρας μας, ο Πάπας χρησιμοποίησε και πάλι ένα Fiat 500L με τις χαρακτηριστικές πινακίδες του Βατικανό, «SCV 1» (το 1 συμβολίζει ότι είναι το επίσημο όχημα του Πάπα).

Η επιλογή του Fiat 500L συμβολίζει μεταξύ άλλων και την ταπεινότητα που επιδεικνύει ο Πάπας Φραγκίσκος σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του. Άλλωστε, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του μετακινήσεις στο Βατικανό είναι ένα συνηθισμένο Ford Focus, ενώ συχνά οδηγεί και ένα Renault 4 του 1984. Τέλος, να σημειώσουμε πως στην αποστολή του Πάπα βρίσκονται και άλλα μοντέλα των εταιρειών Jeep και Alfa Romeo.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.