Εν μέσω καλοκαιριού: Κάτι δεν πάει καθόλου, μα καθόλου καλά με τον καιρό…

Ανοιξιάτικος καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Ο καιρός έχει... άγριες διαθέσεις

Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και η θερμοκρασία στην Ελλάδα ανεβαίνει κατακόρυφα. Ο καύσωνας «Κλέων» ανεβάζει τον υδράργυρο μέχρι τους 43 βαθμούς Κελσίου «ψήνοντας» τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Μετά τον Ιούνιο που η συννεφιά και οι βροχές ήταν συχνό φαινόμενο, ο Ιούλιος έχει… άγριες διαθέσεις και η νότια Ευρώπη δοκιμάζεται από τον καύσωνα.

Και μπορεί εμείς να «ψηνόμαστε», αλλά αλλού… παγώνουν.

Οι κάτοικοι του Γιοχάνεσμπουργκ, της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής, έμειναν έκπληκτοι από την πρώτη χιονόπτωση εδώ και πάνω από μια δεκαετία, ενώ πολλά παιδιά είδαν χιόνι για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ενώ πολλά μέρη της Νότιας Αφρικής δέχονται τακτικά χιόνι στους χειμερινούς μήνες του νότιου ημισφαιρίου από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, το Γιοχάνεσμπουργκ είχε να δει χιόνι από τον Αύγουστο του 2012.

Την ώρα που τραβούσε φωτογραφίες της στην πλατεία Nelson Mandela, η Jennifer Banda είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ήταν έγκυος την τελευταία φορά που χιόνισε.«Έντεκα χρόνια αργότερα, είναι συναρπαστικό που έχουμε χιόνι», είπε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι του Γιοχάνεσμπουργκ περιέγραψαν το χιόνι ως «καθαρή μαγεία» και «υπέροχο ξεκίνημα της εβδομάδας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.