Άντονι Φάουτσι: Η εκτίμηση του νο1 επιδημιολόγου για τη μεταδοτικότητα και τη σοβαρή νόσηση της μετάλλαξης Όμικρον

«Καμπανάκι»: Οι περιοχές με τον πιο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με τους επιστήμονες να ανησυχούν.

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με τους επιστήμονες να ανησυχούν. Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού έχει φέρει περιοριστικά μέτρα που αφορούν τις αφρικανικές χώρες ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεξεργάζεται τα δεδομένα που έχουν προκύψει για να κάνει και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα υγείας, Άντονι Φάουτσι, χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Όμικρον ως μια παραλλαγή του κορωνοϊού με «μικρή» σοβαρότητα, σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να επιφέρει στην ανθρώπινη υγεία.

«Αν και είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε ολοκληρωμένα συμπεράσματα, δεν φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη σοβαρότητα με τη μετάλλαξη Όμικρον», ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN. Τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλα δεδομένα, όμως «μέχρι τώρα τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά».

Ο Φάουτσι πρόσθεσε ότι τα εμβόλια που διατίθενται τώρα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο αντιμετωπίζουν τον «πρωταρχικό ιό της Ουχάν», αλλά «είμαστε σίγουροι ότι προσφέρει σε κάποιον σημαντικό βαθμό προστασία και για τη μετάλλαξη Όμικρον».

Μάλιστα, η απαγόρευση στις πτήσεις από χώρες της νότιας Αφρικής μάλλον θα «επαναξιολογηθεί», τονίζει ο αμερικάνος αξιωματούχος, αφού «όλοι νιώθουμε άσχημα για το σκληρό μέτρο που επιβάλλαμε στις αφρικανικές χώρες».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.