Το έκανε κι αυτό το ΠΑΣΟΚ…

Το έκανε κι αυτό το ΠΑΣΟΚ...

Διαλύθηκε και η παραμικρή αμφιβολία...

Είναι, εδώ και δύο μήνες, το απόλυτο πολιτικό ζήτημα στη χώρα μας. Το θέμα που (του κορωνοϊού εξαιρουμένου, φυσικά) μονοπώλησε το ενδιαφέρον των πολιτών και που έφερε στο προσκήνιο εκ νέου το Κίνημα Αλλαγής.

Η γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου της αδικοχαμένης Φώφης Γεννηματά «πάγωσε» τους πάντες και τρέναρε τις διαδικασίες, όμως φτάσαμε στο σήμερα, στην Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, που ήταν προκαθορισμένες οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Ως γνωστόν οι υποψήφιοι μπορεί να ήταν έξι, ωστόσο άπαντες γνώριζαν πως στην πραγματικότητα οι Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αυτοί που είχαν ρεαλιστικές ελπίδες για να διεκδικήσουν το χρίσμα.

Όμως, το ζητούμενο εδώ δεν είναι το ποιος κέρδισε ούτε το τι ποσοστό πήρε. Αυτό π0υ πραγματικά αξίζει ν’ αναφερθεί είναι η αθρόα προσέλευση του κοινού, που ξεπέρασε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τις 300.000, συντρίβοντας κατά πολύ το ρεκόρ του 2017.

Παρά το γεγονός πως το ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσε μόλις το 8,10% , αποτελούσε κοινό μυστικό πως η δυναμική του κόμματος δεν είναι αυτή, καθώς είχε «χάσει» ψηφοφόρους τόσο προς τ’ αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) όσο και προς τα δεξιά (Νέα Δημοκρατία).

Σήμερα όμως φάνηκε ξεκάθαρα πως το ΠΑΣΟΚ (διότι περί αυτού πρόκειται, ας μη γελιόμαστε), δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη στο πολιτικό σκηνικό.

Και στις επόμενες εθνικές εκλογές το 12+% θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Η εικόνα της Κυριακής ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.