«Φτάνει με την γραφικότητα»: Πρώτο ηχηρό «χαστούκι» στην Νίκη

Τροχοπέδη στα σχέδιά της: Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία θέλει να «συρρικνώσει» τη Νίκη 

Τον... πετσόκοψε 

Εκτενείς αναφορές στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, για τις οποίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε πως έρχονται από Σεπτέμβριο, έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός.

«Πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη» ενώ διερωτήθηκε εάν «θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δεν θέλει να την πάρει, να τεθεί εκτός κοινωνίας και δικαιωμάτων, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

«Χαστούκι» στη Νίκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να απαντήσει στην ομολογουμένως… ψεκασμένη τοποθέτηση του κ. Νατσιού. Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Εργασίας, σε ανάρτησή του, τονίζει πως «είναι σχεδόν γελοίο η κριτική ενός Πολιτικού Αρχηγού για τις νέες ταυτότητες, να είναι ότι “έχουν γεωεντοπισμό και άρα θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρισκόμαστε κλπ”».

Και προσθέτει ο κ. Γεωργιάδης, «ας πληροφορήσει κάποιος τον κ. Νατσιό ότι γεωεντοπισμό έχουν όλες οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων! Αν θέλει κάποιος να βρει που είσαι δεν χρειάζεται καμμία νέα ταυτότητα. Κάπου να μπει ένας φραγμός στην γραφικότητα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.