Βγήκαν τα… μαχαίρια: «Εμφύλιος» στην ΝΔ με Μητσοτάκη-Δένδια

Μετά την τελευταία δημοσκόπηση: Κ. Δένδια αυτό που «ζητάτε» δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει

Έγινε... χαμός

Πολλοί άκουσαν, αλλά λίγοι πρόσεξαν τη… σφαγή που έγινε στη Βουλή ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη!

Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε δική του πλατφόρμα, μακριά από τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Δένδιας έσπευσε, μάλιστα, να αποστομώσει αναδρομικά τον πρωθυπουργό που χαρακτήρισε προεκλογικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ «εθνική εξαίρεση».

Με σαφήνεια τόνισε: «Ουδείς στην αίθουσα είναι εξ ορισμού περισσότερο ή λιγότερο πατριώτης και ουδείς εκδίδει πιστοποιητικά πατριωτισμού».

Κινούμενος παράλληλα με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «σε ό,τι τον αφορά», ήτοι διαχωρίζοντας τη θέση του από άλλους κυβερνητικούς, «δεν θα επιτρέψει να συρθούν τα εθνικά θέματα σε βούρκο λαϊκισμών, σε λάσπη κομματικών αντιπαραθέσεων».

Απέρριψε οποιαδήποτε «διολίσθηση» σε ό,τι αφορά στην κυριαρχία της χώρας, όχι ως «διακριτική ευχέρεια», αλλά ως «δεδομένη συνταγματική υποχρέωση και καθήκον έναντι της ιστορίας της και των επερχόμενων γενεών».

Οι θέσεις του παραπέμπουν περισσότερο στις τοποθετήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου παρά του πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το ieidiseis.gr.

Κατοχυρώνοντας την εύλογη αυτονομία του στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου του, ο Δένδιας άφησε αιχμές για ό,τι παρέλαβε στα εξοπλιστικά, αναγγέλλοντας ότι «θα δει και τα παλιά προγράμματα που για διάφορους λόγους αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Είπε, μάλιστα, ότι θα «αναδιαμορφώσει», ως αρμόδιος υπουργός, «τη δομή, τον τρόπο διοίκησης και εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων» που παρέλαβε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.