Ασθενής μηδέν στην Ελλάδα: Το διαφορετικό σύμπτωμα που του προκάλεσε η μετάλλαξη Όμικρον και τον έκανε να ανησυχήσει

Ασθενής μηδέν στην Ελλάδα: Το διαφορετικό σύμπτωμα που του προκάλεσε η μετάλλαξη Όμικρον και τον έκανε να ανησυχήσει

Τι δήλωσε απομονωμένος στα Χανιά.

Στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News» μίλησε ο πρώτος Έλληνας που νόσησε από την αφρικανική μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, απομονωμένος στο σπίτι του στα Χανιά, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Κώστας Αγγελάκης ξεκίνησε ο ταξίδι του από το Γιοχάνεσμπουργκ στις 25 Νοεμβρίου και στις 26 Νοεμβρίου έφτασε στην Ελλάδα. Το Σάββατο το βράδυ ένιωσε για πρώτη φορά κάτι να τον τσιμπάει στο θώρακα.

«Αποφάσισα να έρθω γιατί είχαν εμβολιαστεί οι δικοί μου κι εγώ. Ακούγαμε στις ειδήσεις ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία και φοβήθηκα για lockdown. Αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα πριν τις γιορτές», δήλωσε στον Νίκο Ευαγγελάτο ενώ πρόσθεσε:

«Υπάρχουν και πιο αυστηρά μέτρα κατά καιρούς ανάλογα τα κρούσματα που βγαίνουν στη φόρα. Μπορεί ανά πάσα στιγμή αν σταματήσει το αλκοόλ και το κάπνισμα. Όλοι μάσκες».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε για πρώτη φορά τον λόγο που τον οδήγησε να κάνει τα τεστ, καθώς δεν είχε κάποιο από τα γνωστά συμπτώματα του κορωνοϊού (βήχας, πυρετός, απώλεια γεύσης κτλ)

«Χρόνια εργαζόμουν σε τρίτες χώρες και πάντα όταν ερχόμουν στην Ελλάδα απομονωνόμουν για τρεις με τέσσερις μέρες. Το ίδιο τήρησα και τώρα, που είχαμε κορωνοϊό και ήταν πιο επικίνδυνο. Είχα μόνο ένα σύμπτωμα το οποίο όταν πήγα να κοιμηθώ το Σάββατο βράδυ ένιωσα ένα περίεργο τσίμπημα στο θώρακα, το οποίο συνέχισε. Κατάφερα και κοιμήθηκα, παρά την ενόχληση, και το πρωί που σηκώθηκα δεν ένιωσα κανένα σύμπτωμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν έχω τίποτα, ούτε πυρετό ούτε δέκατα. Το οξυγόνο μου έγραφε 100 σήμερα που με μετρήσανε. Αλλά αν με ρωτάγατε αν θα ξαναέκανα το εμβόλιο, θα σας έλεγα ναι, θα το ξαναέκανα», συμπλήρωσε ο κος Αγγελάκης ο οποίος θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.