Θερίζει και χωρίς την Όμικρον: Οι 10 περιοχές με τη μεγαλύτερη θνητότητα στην Ελλάδα

Θερίζει και χωρίς την Όμικρον: Οι 10 περιοχές με τη μεγαλύτερη θνητότητα στην Ελλάδα

Οι 10 γεωγραφικές περιφέρειες με την υψηλότερη θνητότητα στη χώρα, είναι εκεί που ο εμβολιασμός είναι κάτω του 55%».

«Οι περιοχές με υψηλότερα ποσοστά θετικότητας είναι τα Γρεβενά, ο Έβρος, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα, η Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς», ανέφερε στην τακτική της ενημέρωση η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου σημειώνοντας μάλιστα ότι «οι 10 γεωγραφικές περιφέρειες με την υψηλότερη θνητότητα στη χώρα, είναι εκεί που ο εμβολιασμός είναι κάτω του 55%».

«Πρέπει να θωρακιστούμε με την 3η δόση», είπε, για να υπογραμμίσει εμφατικά: «Δεν μετράμε τα αντισώματα για να αποφασίσουμε, απλώς κλείνουμε το ραντεβού μας».

«Τα δεδομένα από το πρόγραμμα Ελευθερία δείχνουν ότι μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Το τελευταίο 48ωρο κλείστηκαν 34.000 ραντεβού», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενη στα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εξειδικεύτηκαν το πρωί από τον υπουργό Υγείας, για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, κάλεσε όλο τον πληθυσμό να κάνει τα διαγνωστικά αυτά τεστ, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν για δύο βδομάδες πριν και μετά τις γιορτές, και επίσης να ελέγχονται με τέτοια τεστ όλοι, προτού να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση τις ημέρες των εορτών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.