Προτίμηση – έκπληξη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ 

SYRIZA

Πήρε θέση!

Την προτίμησή του για τον ποιον θα ήθελε ως νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο Open είπε πως θα προτιμούσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για νέο πρόεδρο του κόμματος. «Είναι δική του υπόθεση» αν θα κατέβει υποψήφιος πρόεδρος, είπε ο πρώην υπουργός που συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, πλήρως. Σας λέω ότι θα με ενδιέφερε να κατέβει και θα είναι η πρώτη προτίμησή μου ο Ευκλείδης. Το εάν τελικά κατέβει είναι δικό του θέμα. Σε 2-3 ημέρες θα ξέρουμε».

Ο ίδιος, μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής νέου προέδρου, αναφέροντας απλά για τον ποιον προτιμάει να δει στον «προεδρικό θώκο» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κατά τη γνώμη μου ο Αλέξης πρέπει να πει ποιόν ή ποιά θέλει να στηρίξει για την προεδρία. Έχει γράψει μια ξεχωριστή ιστορία. Στην αρχή ο Τσίπρας, εκτός Τσακαλώτου, έμοιαζε πολύ με τα παιδιά που προαλείφονται για πρόεδροι. Είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος της γενιάς του» δήλωσε στο OPEN.

Την ίδια ώρα σε ερώτηση για τις πολιτικές-ιδεολογικές διαφορές που έχουν Αχτσιόγλου-Τσακαλώτος στο ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος σημείωσε: «Τεράστιες δεν έχουν, αλλά έχουν διαφορές. Εγώ για παράδειγμα είμαι πιο κοντά στις αντιλήψεις του Ευκλείδη».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.