Σπαρτιάτες: Κάνουν πλάτες… πλαγίως στον Κασιδιάρη και τον «ξεπλένουν»

Αποβάλλονται από τη Βουλή οι Σπαρτιάτες αν…

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση

Το ποσοστό των Σπαρτιατών στις εκλογές προκάλεσε προβληματισμό στους δημοκρατικούς πολίτες αλλά οι ίδιοι αρνούνται κάθε σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Αγάπησα τον Αντώνη Σαμαρά, όταν έπεσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εγώ πήγα με τον Αντώνη τον Σαμαρά. Ήταν νέος πολιτικός, δυνατός, είχε ρεύμα και τον ακολούθησα και εγώ, όπως αρκετός κόσμος», είπε ο Βασίλης Στίγκας αναφερόμενος στο πολιτικό παρελθόν του.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Σπαρτιατών τόνισε: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει καλές ιδέες ο Ηλίας Κασιδιάρης. Βέβαια, δεν συμφωνώ σε όλα μαζί του, όπως συνέβαινε και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ή τον Γιώργο Καρατζαφέρη».

Υποστήριξε ότι «δεν έχω συναντηθεί ούτε μία φορά με τον Ηλία Κασιδιάρη ούτε ποτέ έχω μιλήσει μαζί του», σημείωσε όμως ότι «ποτέ δεν ήμουν αγνώμων, όταν ένας άνθρωπος μου έκανε καλό τον ευχαριστούσα και ποτέ δεν τον ξεχνάω».

Κάνει «πλάτες» στον Κασιδιάρη

Σχετικά με την πρωτόδικη καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, αφού επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν είναι νομικός, είπε, μεταξύ άλλων, «σαν πολίτης πως το βλέπω: δεν σκότωσαν κανέναν άνθρωπο, υπήρχαν άλλες καταστάσεις. Εννοώ ο Κασιδιάρης δεν σκότωσε τον Φύσσα. Το πρωτόδικο δικαστήριο είπε ότι διηύθυνε την Χρυσή Αυγή που σκότωσε τον Φύσσα. Δεν είμαι νομικός».

«Και ένας φυλακισμένος κομμουνιστής να ήταν και μου έλεγε “σε στηρίζω και συμφωνώ με τις απόψεις σου”, “ευχαριστώ” θα έλεγα, έχω φίλους αριστερούς που συμφωνούμε σε πολλά πράγματα», είπε ο κ. Στίγκας, προσθέτοντας, αναφορικά με την στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη στον κόμμα του ότι «δεν μπορεί κανένας να αφαιρέσει την επιθυμία ενός ανθρώπου, έστω και στην φυλακή, έστω και στο Αλκατράζ».

Συνεχίζοντας τις αναφορές στον Ηλία Κασιδιάρη και το κατά πόσον μπορεί ποτέ να διεκδικήσει εκείνος θέση και ρόλο στους Σπαρτιάτες, ο πρόεδρος του κόμματος είπε «δεν μπήκαμε στην Βουλή μόνο λόγω του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει κάτι ο Κασιδιάρης αν βγει από την φυλακή. Εγώ μπήκα μπροστά με τους Σπαρτιάτες και μας ψήφισαν 250.000 άνθρωποι. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα λαϊκό κίνημα με συμμετοχή όλων των πολιτών. Εγώ είμαι αρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα. Τους Σπαρτιάτες τους διοικώ εγώ».

«Θέλω να πάμε να φάμε και να γνωριστούμε με τον Κασιδιάρη»

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η αποστροφή του για τον Ηλία Κασιδιάρη ότι «θέλω να βγει (ενν. από την φυλακή), να πάμε να φάμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι. Το κόμμα ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης, το έφτιαξα το 2017 και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη το 2020. Δεν έχει μιλήσει κανείς για την φιλανθρωπική δράση μας».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.