Στην πρώτη εμφάνισή τους στην Βουλή: «Χαστούκι» με το καλημέρα στους Σπαρτιάτες…

Άρχισαν τα όργανα στους Σπαρτιάτες - Ποιος κινδυνεύει να χάσει την έδρα του 

Πήραν... όχι

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η χωροταξία της νέας Βουλής, αφού πλέον τα κόμματα που μπήκαν μετά τις εκλογές είναι οκτώ.

Όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της Δευτέρας, λόγω της… υπερπληθώρας των δεξιών και ακροδεξιών βουλευτών, οι αντιπρόσωποι των Σπαρτιατών και της Νίκης αναγκάστηκαν να βολευτούν στα αριστερά έδρανα της Βουλής, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ, με τους 158 βουλευτές, καταλαμβάνει τα δεξιά έδρανα αλλά και μέρος των κεντρικών, ενώ πίσω της, στα δεξιά έδρανα, βρίσκονται οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τα κεντροαριστερά έδρανα ενώ το ΚΚΕ τα αριστερά έχοντας πίσω του τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Χαστούκι» στους Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες ο Βασίλης Στίγκας των Σπαρτιατών ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να τοποθετηθούν οι βουλευτές του στις μπροστινές σειρές των εδράνων υποστηρίζοντας ότι η Ολομέλεια έχει πέντε πτέρυγες και οι «Σπαρτιάτες» είναι το πέμπτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής τους… έριξε χαστούκι απορρίπτοντας το αίτημά τους.

Επίσης απορρίφθηκε και η σκέψη να τοποθετηθούν στα ορεινά άκρα δεξιά έδρανα, σημείο που πριν από κάποια χρόνια είχε τοποθετηθεί η ΚΟ της Χρυσής Αυγής καθώς θα προκαλούσε πολυδιάσπαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.