Μετάλλαξη Όμικρον: Η νέα σύσταση του ΠΟΥ που δείχνει πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα

Μετάλλαξη Όμικρον: Η νέα σύσταση του ΠΟΥ που δείχνει πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα

Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η νέα παραλλαγή προκαλώντας πανικό.

Τα άτομα που κινδυνεύουν από τον νέο κορονοϊό, περιλαμβανομένων των άνω των 60 ετών, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια, συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά την εμφάνιση της νέας ανησυχητικής Μετάλλαξης Όμικρον.

“Θα πρέπει να συστήσουμε στους ανθρώπους που δεν έχουν καλή υγεία ή που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου Covid-19 και να πεθάνουν, ιδίως τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και εκείνα που παρουσιάζουν συννοσηρότητες (για παράδειγμα: καρδιακή νόσο, καρκίνο και διαβήτη) να αναβάλουν το ταξίδι τους”, γράφει ο ΠΟΥ.

Την ίδια ώρα, ο οργανισμός, τις συστάσεις του οποίου δεν ακολουθούν πάντα τα 194 κράτη μέλη του, προειδοποιεί ότι οι γενικές απαγορεύσεις στα ταξίδια δεν θα εμποδίσουν τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, καλώντας τις χώρες να υιοθετήσουν μια προσέγγιση που θα βασίζεται σε μια αξιολόγηση των κινδύνων.

Τουλάχιστον 56 χώρες έχουν ανακοινώσει έως τις 28 Νοεμβρίου την εφαρμογή ταξιδιωτικών μέτρων που στοχεύουν στο να καθυστερήσουν την εισαγωγή της Όμικρον, σημείωσε ο Οργανισμός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.