Μετά την παραίτηση Τσίπρα: Ηχηρή απουσία που λέει πολλά…

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Οι 16 πρώτοι υποψήφιοι

Τι συνέβη στην Πολιτική Γραμματεία

Το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.


Σύμφωνα με το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, στις 15-16 Ιουλίου θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία και εν συνεχεία, στα τέλη Αυγούστου, θα γίνει το διαρκές συνέδριο.

Παράλληλα, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ότι ο Σωκράτης Φάμελλος αναλαμβάνει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γραμματέας ορίζεται ο Δημήτρης Καλαματιανός, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται κατά σειρά οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η ηχηρή απουσία

Στη συνεδρίαση δεν έδωσε το παρόν ο παραιτηθέντας πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο μία ακόμη αισθητή απουσία είναι εκείνη του Δημήτρη Τζανακόπουλου που είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, στον απόηχο του επεισοδίου που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Πάνο Ρήγα.

Η συνεδρίαση έληξε χωρίς εντάξεις και φαίνεται πως έπαιξε ρόλο και η απουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου γιατί αρκετοί τον περίμεναν στην γωνία και θέλησαν να τον παραπέμψουν στο Πειθαρχικό για το επεισόδιο με τον Πάνο Ρήγα.

Το θέμα ετέθη στην αρχή αλλά τελικά παρενέβησαν διάφοροι, όπως π.χ. ο Νάσος Ηλιόπουλος που είναι και φίλος του και τελικά δεν έγινε συζήτηση ουσίας επ’ αυτού.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.