Επίσημο: Τελειώνει από την κούρσα της αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο φαβορί

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντίδραση στον φασιστικό οχετό του Μακελειού»

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση Τσίπρα

Οι εξελίξεις για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την επίλυση μιας σειράς ζητημάτων που αφορούν το κόμμα μέχρι και το ερχόμενο φθινόπωρο «τρέχουν».

Την ίδια στιγμή όμως οι κυρίαρχες τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν τις δικές τους κινήσεις όπως και τα πρόσωπα που αναμένεται να προτείνουν για την αρχηγία του κόμματος.

Οι διεργασίες είναι έντονες, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται μετά από 15 χρόνια να αναδείξει νέο αρχηγό. Οι πιθανές υποψηφιότητες μέχρι αυτή τη στιγμή είναι πέντε, ενώ τα φαβορί έχουν άρωμα γυναίκας.

Στην κούρσα της διαδοχής μέχρι αυτή τη στιγμή η Έφη Αχτσιόγλου είναι το φαβορί μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς, καθώς έχει τη στήριξη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά και κάποιων προεδρικών, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Εκτός το φαβορί για την ηγεσία

«Δεν υπάρχει περίπτωση να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ . Δεν επιδιώκω κάποιον ρόλο» δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που μπορεί να θεωρήθηκε φαβορί για να πάρει την ηγεσία αλλά τελικά δεν θα τον δούμε στις υποψηφιότητες.

Μια υποψηφιότητα που έχει πέσει στο τραπέζι, κυρίως από την πλευρά των προεδρικών, είναι ο 42χρονος εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος όμως έχει το μειονέκτημα πως δεν είναι βουλευτής και δε θα μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα για μια ολόκληρη τετραετία.

Όσο για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, θα είναι υποψήφιος, χωρίς όμως να έχει τη δυναμική της Αχτσιόγλου ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση του Παύλου Πολάκη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.