Αυτογκόλ με το «καλημέρα» για το ΠΑΣΟΚ…

Αυτογκόλ με το «καλημέρα» για το ΠΑΣΟΚ...

Ξεκίνημα με το αριστερό- αλλά όχι με την καλή έννοια.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν, αναμφισβήτητα, στους κερδισμένους των εκλογών, καθώς το (ας πούμε πρώην) ΚΙΝΑΛ αύξησε κατά σχεδόν 4% την εκλογική του δύναμη, πλησιάζοντας αρκετά τον ΣΥΡΙΖΑ που κυριολεκτικά κατακρημνίστηκε, κι ας παρέμεινε, τυπικά, αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κόσμος της κεντοαριστεράς δείχνει να… επιστρέφει σιγά-σιγά στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο εμφανίζεται έτοιμο στο προσεχές μέλλον να γίνει εκ νέου ο ένας από τους δύο πόλους του δικομματισμού.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Κινήματος προέβη σε μια κίνηση που το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι ως “unfair”: επέλεξε να κρατήσει την έδρα του στην Θεσσαλονίκη, αφήνοντας εκτός βουλής το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος, θυμίζουμε, έχει διατελέσει ο νεότερος υφυπουργός στην ελληνική ιστορία στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 (τότε στο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης).

Η αδικία του πράγματος έγκειται στο ότι ο Ανδρουλάκης είχε κάνει την ίδια κίνηση και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όμως τότε είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι προτίθεται ν’ αλλάξει απόφαση μετά την 25η Ιουνίου, σεβόμενος τον Καστανίδη που εκλέγεται εδώ και 40 σχεδόν χρόνια στην Θεσσαλονίκη.

Οι πολίτες της συμπρωτεύουσας ψήφισαν, όπως κάνουν πάντα, τον Καστανίδη, όμως στο τέλος ο Ανδρουλάκης επέλεξε να «βγει» μέσω Θεσσαλονίκης και έστειλε εκτός τον πρώην υπουργό.

Τεράστιο λάθος που θα το βρει μπροστά του…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.