Ο λόγος της αλλαγής: Γι’ αυτό ο Τσίπρας παραιτήθηκε ενώ αρχικά είχε πει ότι θα μείνει

Αναζητά... γυναίκα ο Αλέξης Τσίπρας

Πώς άλλαξε γνώμη;

Από το Ζάππειο αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει ένας νέος κύκλος στο κόμμα.

Η συζήτηση για τη διαδοχή έχει ξεκινήσει και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου είναι πολλά.

Πώς έφτασε όμως ο Αλέξης Τσίπρας να προκαλέσει αιφνιδιασμό στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και στους στενούς του συνεργάτες, ανακοινώνοντας την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε το πρωί της Πέμπτης στην Κουμουνδούρου προκειμένου να βρεθεί στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος και εκεί έκανε γνωστό το περιεχόμενο του μηνύματός του που θα έκανε λίγο αργότερα στο Ζάππειο.

«Παραιτούμαι. Αυτή είναι η απόφασή μου, είναι οριστική και αδιαπραγμάτευτη. Θα σας παρακαλέσω να τη σεβαστείτε. Έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος», φέρεται να ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Alpha.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε αποφασίσει να μην αποκαλύψει τις προθέσεις του ακόμη και στους πιο στενούς του συνεργάτες, πολλοί από τους οποίους σοκαρίστηκαν όταν άκουσαν πως θα παραιτηθεί.

Τα μοναδικά άτομα που γνώριζαν την απόφαση του Τσίπρα, ήταν η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, η αδερφή του Ζανέτ Τσίπρα, αλλά και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλης Καλογήρου.

Γιατί αποφάσισε να παραιτηθεί;

Ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή των εκλογών είχε δηλώσει πως θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας να εννοηθεί πως θα ήταν υποψήφιος εκ νέου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησαν πυρετώδεις διαβουλεύσεις και συνομιλίες και ο Αλέξης Τσίπρας κατάλαβε πολλά…

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις επαφές που έκανε ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και πως όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση παρά το κόμμα του.

Ταυτόχρονα διαπίστωσε πως είναι αρκετά δύσκολο να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ και βλέποντας το… ναυάγιο αποφάσισε να εγκαταλείψει την προεδρία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.