Η έκπληξη των «προεδρικών»: Το πρόσωπο που δεν περίμενε κανείς για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ 

SYRIZA

Η επόμενη ημέρα μετά την αποχώρηση Τσίπρα

Με την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε έναν μεγάλο κύκλο για τη διάδοχη κατάσταση και τον νέο επικεφαλής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι διαδικασίες αναμένεται να κινηθούν άμεσα τόσο σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και στα εσωτερικά του κόμματος.

Πιθανότατα, αύριο Σάββατο, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και έπειτα η Κεντρική Επιτροπή ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν το κόμμα στην ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία των βουλευτών στη νέα Βουλή, θα υπάρξει και η εκλογή του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα συνεδριάσει ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Η διαδοχή

Η… ονοματολογία όπως ήταν φυσικό άνοιξε αμέσως μετά από τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στο Ζάππειο. Ήδη τόσο οι κύκλοι του κόμματος όσο και τα ξένα Μέσα έχουν βάλει στο κάδρο τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να ηγηθούν της επόμενης ημέρας.

Η Έφη Αχτσιόγλου, πρόσωπο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα όλα αυτά τα χρόνια, φαντάζει ως το μεγάλο «φαβορί» ενώ σχετική αναφορά έγινε και στο δημοσίευμα του Associated Press.

Ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ώστε να διεκδικήσει την προεδρεία είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που εκφράζει την Ομπρέλα στα εσωτερικά του κόμματος.

Μία γυναίκα για τους «προεδρικούς»

Από εκεί και πέρα η πρόσφατη επανεμφάνιση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα κοινά του ΣΥΡΙΖΑ βάζει και το δικό του όνομα ανάμεσα σε εκείνους που ενδεχομένως να μπουν στην εκκίνηση για την κούρσα διαδοχής.

Αλλά και ο Αλέξης Χαρίτσης φέρεται τις τελευταίες εβδομάδες να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που μπορούν να παίξουν ρόλο στην επόμενη ημέρα του κόμματος.

Εσχάτως, δίπλα τους έχει μπει και ο Διονύσης Τεμπονέρας που είχε αναβαθμισμένο ρόλο στην προεκλογική περίοδο και σταδιακά το προηγούμενο διάστημα πέρασε στο προσκήνιο εκφράζοντας το κόμμα σε δημόσιες παρουσίες του.

Σε επίπεδο παρασκηνιακών συζητήσεων έχει τοποθετηθεί και το όνομα του Παύλου Πολάκη δίπλα στις κουβέντες για την επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου.

Ωστόσο οι «προεδρικοί» στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχουν σκοπό για τοποθέτηση ενός προσώπου που μέχρι τώρα δεν είχε ακουστεί. Ο λόγος για τη Ρένα Δούρου που είναι το πρόσωπο στο οποίο ποντάρουν και θέλουν να διαδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.