Φάουτσι: Η πρόβλεψη του νο1 επιδημιολόγου στον κόσμο για το τέλος της πανδημίας μετά τη μετάλλαξη Όμικρον

Το πρώτο πολύ θετικό νέο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι γεγονός

O επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι,  έκανε μία δήλωση «βόμβα» στη «σκιά» της μετάλλαξης Όμικρον.

O επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι,  έκανε μία δήλωση «βόμβα» στη «σκιά» της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο Φάουτσι είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα οι ΗΠΑ έχουν «να μπουν σε ένα πέμπτο κύμα» μολύνσεων από κορωνοϊό εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων και στασιμότητας των ποσοστών εμβολιασμού. Προειδοποίησε επίσης ότι η παραλλαγή Όμικρον που ανακαλύφθηκε πρόσφατα δείχνει σημάδια αυξημένης μεταδοτικότητας.

Η νέα μετάλλαξη πυροδοτεί φόβους για το εάν θα είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια, γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τους επιστήμονες. Ο Άντονι Φάουτσι, μιλώντας στο NBC εξήγησε γιατί η μετάλλαξη έχει σημάνει συναγερμό. Ειδικότερα ανέφερε ότι η παραλλαγή ενσωματώνει 32 ή και περισσότερες μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορoναϊού.

«Δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί, αλλά αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό», ξεκαθάρισε. Ο επιδημιολόγος παρέπεμψε επίσης και στα επιδημιολογικά δεδομένα στη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, όπου τα κρούσματα αυξήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά τα χαμηλά επίπεδα μόλυνσης, ξαφνικά διαπιστώθηκε ένα άλμα. Και οι Νοτιοαφρικάνοι κατάλαβαν ότι ο ιός είναι διαφορετικός απ’ αυτόν που γνωρίζουμε. Ως εκ τούτου, η αύξηση στα κρούσματα αποτελεί ένδειξη ότι έχει την ικανότητα να μεταδίδεται γρήγορα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.