Γενικό lockdown: Βγαίνει απ’ το συρτάρι μετά την προέλαση της μετάλλαξης Όμικρον σε όλο τον κόσμο;

Νέα μέτρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων: Οι 5 περιοχές που πάνε για lockdown

Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της καθιερωμένης σύσκεψης της Δευτέρας για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της καθιερωμένης σύσκεψης της Δευτέρας για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο τραπέζι βρίσκονται εκ των πραγμάτων νέα μέτρα, όχι όμως και lockdown, ένα ενδεχόμενο που η κυβέρνηση εξακολουθεί να απορρίπτει. Ενώ ελπίδες δημιουργούν οι εκτιμήσεις ότι η νέα μετάλλαξη προκαλεί σχετικά πιο ήπια συμπτώματα.

Μέχρι όμως να επιβεβαιωθεί πόσο σοβαρή και μεταδοτική είναι η μετάλλαξη Όμικρον, καθώς και εάν την “πιάνουν” τα υπάρχοντα εμβόλια, και η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής, σύμφωνα με το news247.gr.

Ένα σενάριο αφορά στον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης. Ένα ακόμη πιο πιθανό ενδεχόμενο αφορά στην επαναφορά της μάσκας παντού. Και το τρίτο και πιθανότερο σενάριο αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών τεστ στους εργαζόμενους σε τρία την εβδομάδα ή/και να απαιτείται rapid test 24ώρου αντί 48ώρου για πρόσβαση πχ στο λιανεμπόριο.

Η κυβέρνηση δεν θέλει όμως να χρησιμοποιεί ούτε και τον όρο «lockdown για ανεμβολίαστους». Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης μιλώντας στο Mega υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι να μπουν σε lockdown οι ανεμβολίαστοι, αλλά να προστατευθεί η ζωή τους και γι’ αυτό το λόγο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει περιοριστικά μέτρα.

Σημείωσε επίσης ότι το Σάββατο ξεπεράσαμε τα 7 εκατ. σε πρώτες δόσεις και ότι οι εμβολιασμοί σε αναμνηστικές δόσεις διαρκώς αυξάνονται, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 500 χιλ. νέα ραντεβού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.