Ραγδαίες εξελίξεις με τους Σπαρτιάτες…

Ραγδαίες εξελίξεις με τους Σπαρτιάτες…

Αντιδράσεις για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή

Το μόρφωμα που μπήκε στη Βουλή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και πλέον αναμένονται εξελίξεις.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Κώστας Παπαδάκης μίλησε για το μπλόκο στο κόμμα Σπαρτιάτες.

O κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι το κριτήριο για το εάν υπάρχει πρόβλημα με την εκλογική διαδικασία είναι το εάν ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «Σπαρτιάτες» είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπως δηλαδή είχε γίνει με την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Μαΐου.

«Η δήλωση του Κασιδιάρη για υποστήριξη των Σπαρτιατών έγινε μετά την ανακοίνωση των συνδυασμών που θα συμμετείχαν στις εκλογές. Άρα ο Άρειος Πάγος δεν διέθετε τα στοιχεία εκείνα που θα του επέτρεπαν να επέμβει. Κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου υπήρξαν επανειλημμένες δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη ακόμα και κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, ότι θα υποστηρίξει τους «Σπαρτιάτες»», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος αλλά και στις πρώτες δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος, Βασίλη Στίγκα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Το κόμμα αυτό διενήργησε μια προεκλογική εκστρατεία με τη φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη σε αφίσες. Δεύτερον, την ημέρα των εκλογών ευχαρίστησαν όλοι την υποστήριξη του Κασιδιάρη και τέλος ο ίδιος ο Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή διέρρευσε φωτογραφία με τη λέξη «νενικήκανεν». Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο έχει την αντίστοιχη αρμοδιότητα», τόνισε.

Ακύρωση των Σπαρτιατών;

Πάνω σε αυτό τοποθετήθηκε ο συνταγματολόγος, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος: «Αυτή είναι μία κρίση που την κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο όχι μόνο για την ευχαριστήρια δήλωση, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν όποιες ενέργειες γίνουν από εδώ και πέρα. Τρίτον και πιο σημαντικό, πρέπει να δούμε τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η ακύρωση. Θα έχουμε είτε επανάληψη των εκλογών ή θα ξαναγίνουν στις 12 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εξελέγησαν. Είναι βέβαιο πως οι προσφυγές θα γίνουν αλλά πρέπει να σκεφτούμε τις επιπτώσεις».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.