Επιπτώσεις στην τσέπη μας: Αυτό είναι το πρώτο νομοσχέδιο που φέρνει ο Μητσοτάκης με το καλημέρα

Κακό παράδειγμα: Δεκάδες βουλευτές «έσπασαν» την καραντίνα

Τι προβλέπει

Η ακρίβεια «ματώνει» τις τσέπες των καταναλωτών που βλέπουν τα εισοδήματά τους να… εξαϋλώνονται πριν τελειώσει ο μήνας. Στον βραχνά της αύξησης των τιμών έχουν παγιδευτεί και οι επιχειρήσεις με συνεχή πλήγματα στα έσοδά τους.

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας αναμένεται να καταθέσει το πρώτο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για τα φορολογικά, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες που ασφαλίζουν τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών, η σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και σταδιακά κατάργησή του μέχρι και το 2027.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει τη μείωση στα τεκμήρια διαβίωσης κατά 30%, αύξηση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κατά 8%, ενώ για τους πιο ευάλωτους αναμένεται να υπάρξει και ένα επιπλέον βοήθημα προς τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ βοήθεια θα δοθεί και στους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να δούμε και τη μείωση εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα και τα δωρεάν φάρμακα για όσους ήταν δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Γενικότερα όλες τις δεσμεύσεις που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.