Υποβρύχιο Titan: Τα συντρίμμια έδειξαν τι έφερε την καταστροφή

Η πραγματική ιστορία πίσω από την ανεύρεση του Τιτανικού (ΦΩΤΟ)

Βρέθηκαν και ανθρώπινα λείψανα

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του βαφυσκάφους «Titan», το οποίο ανασύρθηκε από τον Ατλαντικό Ωκεανό μετά την εκτενή επιχείρηση για τον εντοπισμό επιζώντων.


Ειδικότερα, στις δραματικές εικόνες, που κυκλοφόρησαν καταγράφονται τα πληρώματα να ξεφορτώνουν κομμάτια του βαφυσκάφους από το πλοίο Horizon Arctic.

Τα μεταφέρουν, συγκεκριμένα, στην προβλήτα της καναδικής ακτοφυλακής στο Σεντ Τζονς του Νιουφάουντλαντ περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την καταστροφή του βαφυσκάφους, που μετέβαινε στο ναυάγιο του Τιτανικού μεταφέροντας πέντε επιβάτες.

Ειδικοί είχαν εξηγήσει ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας υποδηλώνουν «καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης».

Η «εσωτερική κατάρρευση» ή «ενδόρρηξη» (implosion) είναι το αντίθετο από μια έκρηξη (explosion), δηλαδή μια έκρηξη όταν ένα αντικείμενο ξαφνικά και βίαια καταρρέει από έξω προς τα μέσα (φανταστείτε κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει όταν πιέζουμε ένα κουτάκι αναψυκτικού με το χέρι).

Σε μεγάλα βάθη, όπου και η πίεση είναι πολλές ατμόσφαιρες ακόμη και το μικρότερο δομικό ελάττωμα θα μπορούσε να είναι καταστροφικό.

Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στα συντρίμμια

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τις ερευνητικές ομάδες, στο «Titan» φαίνεται πως βρέθηκαν και τα πρώτα ανθρώπινα λείψανα, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι τόσο αυτά όσο και τα συντρίμμια θα αποτελέσουν ένα «μαύρο κουτί», που θα δώσει φως στα αίτια της τραγωδίας.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.