«Ο δικός μας διάολος»: Η ανάρτηση του Dr Πρασσά για τη μετάλλαξη Όμικρον λέει τη μεγαλύτερη αλήθεια

«Ο δικός μας διάολος»: Η ανάρτηση του Dr Πρασσά για τη μετάλλαξη Όμικρον λέει τη μεγαλύτερη αλήθεια

Ο καθηγητής εξήγησε τι πραγματικά ισχύει με τις δύο μεταλλάξεις.

Ο διδάκτορας Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο και μόνιμος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Mount Sinai Hospital, Γιάννης Πρασσάς ,έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφορικά με το νέο στέλεχος του ιού και τις φήμες που κυκλοφορούν γύρω από αυτό.

Στην ανάρτηση αυτή ξεκαθαρίζει ότι, προς το παρόν, δε γνωρίζουμε τίποτα για τη νέα μετάλλαξη, όσον αφορά τη σφοδρότητα της, ούτε και το κατά πόσο φονική είναι ή όχι. Παράλληλα εστίασε στη μετάλλαξη που ήδη ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία και την οποία ήδη έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο 4ο κύμα του ιού στην Ελλάδα.

Η ανάρτηση ανέφερε αναλυτικά:

«Αρκετοί φαντάζονται post-apocalyptic σενάρια ότι το νέο στελεχος θα ειναι τοσο φονικό που θα μας ξεκάνει όλους.
Άλλοι πάλι, ακούγοντας καποια δήλωση ότι οι εως τώρα περισσότερες περιπτώσεις με το νέο στελεχος ήταν ήπιες (χωρίς καν να γνωρίζουμε την ηλικία και τα χαρακτηριστικά των νοσουντων) άρχισαν να φαντάζονται ότι με τις μεταλλάξεις αυτες έγινε ..κρυολόγημα.
Στην πραγματικότητα σε σχέση με το ποσο λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνο ως προς την ένταση νοσησης (virulent) είναι το νέο στελεχος δεν ξέρουμε Τ Ι Π Ο Τ Α.
Υπομονή και ψυχραιμία. Για την ώρα έχουμε τον δικο μας διάολο (δελτα) να αμυνθούμε. Ας κάνουμε εμεις αυτά που πρέπει τώρα και για τα αλλα θα μας ενημερώσουν όταν έρθει η ώρα.
ΥΓ. Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι ανησυχίας και εγρήγορσης. Αλλα καθώς περιμένουμε περισσότερα δεδομένα ας συγκρατήσουμε οσο μπορούμε τα biases και ας επικεντρωθούμε στη σκληρή μάχη που μαίνεται».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.