Από Αλέξη σε Αλέξη: Το φαβορί για τη διαδοχή Τσίπρα εάν αφήσει την αρχηγία του κόμματος

Από Αλέξη σε Αλέξη: Το φαβορί για τη διαδοχή Τσίπρα εάν αφήσει την αρχηγία του κόμματος

«Βράζει» η Κουμουνδούρου 

Δύσκολα είναι τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις απανωτές εκλογικές ήττες από το 2019. Οι διεργασίες για την επόμενη ημέρα είναι πυρετώδεις, ενόψει και του συνεδρίου.

Ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει με αγωνία την εξειδίκευση των αποφάσεων του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μετράει όλα τα υπέρ και κατά, καθώς βρίσκεται σαφώς σε ακόμα πιο δυσχερή θέση και από την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος του 2015.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται να παραιτηθεί αφού είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαλυθεί το κόμμα. Πλέον εξετάζεται με ποιον ρόλο θα μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποκαλύψει πως θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος και δεν αποκλείεται να γίνουν εσωκομματικές εκλογές.

Ο διάδοχος

Ποιος θα αναλάβει την προεδρία; Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ακούγεται έντονα το όνομα του Αλέξη Χαρίτση για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Έφης Αχτσιόγλου.

Ωστόσο κανένα στέλεχος δεν εμφανίζεται έτοιμο και πρόθυμο να αναλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα την ηγεσία. Και αυτό γιατί φοβάται ότι θα χρεωθεί τυχόν ήττα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά και να εφαρμόσει σειρά μέτρων αυστηρής λιτότητας στον κομματικό μηχανισμό και τα κομματικά μέσα ενημέρωσης, ώστε το κόμμα –από τη στιγμή που θα λαμβάνει στο εξής τη μισή κρατική χρηματοδότηση- να μην χρεοκοπήσει!

Πάντως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ… Πιθανότερο, ωστόσο, είναι η διαρροή στελεχών που θα δουν ότι δεν έχουν μέλλον στον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.