Βόμβα ΣΥΡΙΖΑ: Το δεύτερο πρόσωπο δίπλα στον Τσίπρα στην αρχηγία του κόμματος

Τώρα το κατάλαβαν όλοι: Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Τα... μαγειρέματα στην Κουμουνδούρου 

Το εκλογικό αποτέλεσμα προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ που είδε το ποσοστό του να συρρικνώνεται περαιτέρω.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη βραδιά των εκλογών πως θα γίνουν αλλαγές και θα θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των μελών του κόμματος.

Πλέον αναμένεται να αποφασιστεί ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου που αναμένεται να είναι… φωτιά λόγω της εσωκομματικής κριτικής για τα λάθη που έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα τις εκλογικές ήττες από το 2019.

Η αριστερόστροφη τάση «Ομπρέλα» δεν αποκλείεται να… δυσκολέψει τον Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά των συνεχών κριτικών που ασκεί για την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο πρόσωπο

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομπρέλα εξετάζει να κατεβάσει υποψήφιο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, το κλίμα έχει δώσει ο Δημήτρης Βίτσας ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βίτσας τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει να πάρει τολμηρές αποφάσεις είτε αποφασίσει ότι θα μείνει είτε αποφασίσει ότι θα παίξει κάποιο άλλο ρόλο. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μείνει πρόεδρος, μπορεί να παίξει και κάποιον άλλο ρόλο».

Στο πλαίσιο αυτό, «ρόλος, για παράδειγμα, είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι ένας πολύ σπουδαίος ρόλος, εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή».

Το «παράδειγμα» του κ. Βίτσα για την ανάληψη της Προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα τάραξε τα εσωκομματικά νερά, καθώς πολλοί ανέγνωσαν πίσω από αυτό την προοπτική διαρχίας στην αξιωματική αντιπολίτευση στο μέλλον, στα πρότυπα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.