Μεγάλη έκπληξη με τους Σπαρτιάτες…

Αποβάλλονται από τη Βουλή οι Σπαρτιάτες αν…

Ανατροπή στο... 90'

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είσοδος των «Σπαρτιατών» στη Βουλή. Πρόκειται για ένα κόμμα που είναι στενά συνδεδεμένο με τον Ηλία Κασιδιάρη που δήλωσε ανοιχτά τη στήριξή του και άκουσε… ευχαριστώ από τον πρόεδρο Βασίλη Στίγκα.

Ο «διευθυντής» της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» πανηγύρισε μέσα από τις φυλακές τη νίκη του κόμματος «Σπαρτιάτες», κάνοντας λόγο για έναν «ανεπανάληπτο θρίαμβο όσων μάχονται υπέρ πατρίδος» σε ανάρτησή του.

Μιλώντας στο MEGA ο συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τους δεσμούς που δένουν τους «Σπαρτιάτες» με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Μπορούν να αποκλειστούν;

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το πρώτο στάδιο, δηλαδή η συμμετοχή στις εκλογές έχει περάσει, ενώ το επόμενο στάδιο είναι το εκλογοδικείο, το ανώτατο δικαστήριο που κρίνει πια για τα εκλεγμένα κόμματα.

«Η πρώτη φάση είναι για να μπουν κάποια κόμματα στην εκλογική διαδικασία, αυτό πέρασε. Τώρα έχουμε το εξής ερώτημα, τα κόμματα που έχουν εκλεγεί, έχουν εκλεγεί σωστά; Αυτό, λέει το Σύνταγμα, γίνεται από δύο απόψεις: ως προς τη διενέργεια των εκλογών και ως προς τις νόμιμες προϋποθέσεις της εκλογής», είπε.

«Εάν υπάρξει κάποια τέτοια περίπτωση θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό. Εάν φτάναμε να πούμε ότι είχε πρόβλημα η συμμετοχή του συγκεκριμένου κόμματος, θα φτάναμε να χρειαστεί να γίνει επανάληψη όλων των εκλογών, γιατί θα ζητάγαμε από ένα κόμμα να βγει από τη μέση επειδή συμμετείχε παράνομα κατά κάποιο τρόπο στις εκλογές και θα έπρεπε να γίνει επανάληψη», σημείωσε.

«Η διάταξη που έγινε μόνο ένα σκοπό μπορούσε να έχει», ανέφερε σχετικά με τον αποκλεισμό της συμμετοχής του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές από τον Άρειο Πάγο.

«Ένα δημοκρατικό πολίτευμα δεν μπορεί να προσπαθεί να αποκλείσει ένα κόμμα επειδή δεν του αρέσουν οι ιδέες του. Τι προσπαθεί και τι πέτυχε να κάνει αυτή η διάταξη; Να μη συμμετέχει στη Βουλή ένα πρόσωπο, γιατί μόνο αυτό μπορούσε να κάνει, που συνδέεται με διάφορα αδικήματα που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας. Το ότι ένα άλλο κόμμα που δεν αποτελούνταν από αυτό το πρόσωπο ή δεν το είχε μέλος του και πέρασε από την κρίση του Αρείου Πάγου, που δεν είχε κάποιες αποδείξεις ότι υπήρχε εγκληματική δραστηριότητα από μέλη αυτού του κόμματος είναι κάτι που δεν μπορούσε να αποφευχθεί», κατέληξε.

Η ένσταση στο εκλογοδικείο θα πρέπει να γίνει σύντομα, καθώς ο νόμος αφήνει το περιθώριο 15 ημερών από την επίσημη ανακήρυξη των νέων βουλευτών, ωστόσο η κρίση αναμένεται να γίνει σε βάθος χρόνου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.