Σε 2 δευτερόλεπτα τελείωσαν όλα: Σοκ και δέος απ’ το βίντεο της καταστροφής του υποβρυχίου Titan (Vid)

Υποβρύχιο Titan: Γιατί δεν πρόκειται να βρουν ποτέ τους πέντε επιβάτες

Συγκλονίζει το ντοκουμέντο 

Με δραματικό τρόπο έληξε το θρίλερ με το τουριστικό υποβρύχιο Titan, το οποίο είχε προχωρήσει στην κατάβαση προς το ναυάγιο του Τιτανικού, χωρίς όμως να φτάσει ποτέ εκεί.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα αποδίδουν τον θάνατο των έξι επιβαινόντων του Titan όχι σε έλλειψη οξυγόνου, αλλά στη λεγόμενη καταστροφική ενδόρρηξη.

Ενδεικτικό της καταστροφής είναι βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και αναπαριστά την ενδόρρηξη που κατέστρεψε το υποβρύχιο.

Στο βίντεο βλέπουμε ένα υποβρύχιο να συνθλίβεται σαν κονσερβοκούτι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by History Photographed (@historyphotographed)

Τι είναι η ενδόρρηξη

«Πρόκειται για μία αντίστροφη έκρηξη που γίνεται προς τα μέσα», τονίζει ο Stefano Brizzolara που είναι καθηγητής στο Κέντρο Τεχνολογίας της Virginia. Και φέρνει ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα. «Φανταστείτε έναν κύλινδρο. Kατά τη διάρκεια της έκρηξης αυτόματα δημιουργούνται συνθήκες ακραίες πίεσης στο κέντρο του», συμπληρώνει.

Είναι τόσο τεράστια η πίεση σε αυτό το βάθος που προκαλεί την εξώθηση μάζας από το κέντρο του κυλίνδρου προς τα έξω σε μία αδιανόητα υψήλη ταχύτητα. «Η ενδόρρηξη, λοιπόν, είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτο», τονίζει ο Brizzolara. Με απλά λόγια, η πίεση γύρω από τον άνθρωπο αυξάνεται σε τρομερό βαθμό με αποτέλεσμα να συνθλίβεται το σώμα του.

Η ενδόρρηξη λαμβάνει χώρα εντός κλασμάτων δευτερολέπτου και το πιθανότερο είναι ότι το υποβρύχιο διαλύθηκε πριν καν καταλάβουν οι επιβαίνοντες ότι υπήρχε το οποιοδήποτε πρόβλημα. «Ο θάνατός τους θα ήταν ανώδυνος», δηλώνει ένας πρώην αξιωματικός του αμερικανικού ναυτικού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.