Με ποσοστό κάτω από 18%: Έκπληξη μεγατόνων με τον Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την αποκάλυψη για παραίτηση: Μάλλον μας ξέφυγε το πιο σημαντικό που είπε ο Τσίπρας... 

Τι μέλλει γενέσθαι;

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος και προανήγγειλε ανανέωση στο στελεχικό δυναμικό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Θα βάλουμε μπροστά τις διεργασίες για να πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική. Είναι αυτονόητο πως πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Και μπορεί πριν τις εκλογές να θεωρούνταν δεδομένο πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε κάτω από 22% ο Αλέξης Τσίπρας θα έφευγε από την ηγεσία του κόμματος, ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει να απομακρύνεται. Παρά το γεγονός ότι με τα… χίλια ζόρια έφτασε το 18%, ο Τσίπρας δεν παραιτήθηκε.

Μετά τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί στήριξαν ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα και ο ίδιος στην πρώτη του δήλωση δεν παραιτήθηκε αλλά έθεσε τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος.

Και σε περίπτωση που τεθεί στην κρίση των μελών, φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα βγει με τεράστια ποσοστά και θα παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί φαίνεται πως στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα δεν υπάρχει και δεν ξεχνούν πως το κόμμα υπό την προεδρία του, από το 3% έφτασε στο σημείο να γίνει κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.