Στο όριο: «Βόμβα» Κασιδιάρη στις σημερινές εκλογές

Πρώτη ηχηρή «τάπα» σε Κασιδιάρη

Με την ελπίδα να μην «εκραγεί».

Εκλογές… ξανά, λοιπόν. Για δεύτερη φορά μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα οι Έλληνες πολίτες προσφεύγουν στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν κυβέρνηση.

Όπως και στις 21 Μαΐου εκεί λίγο μετά τις 19:00 θα έχουμε μια σαφέστατη εικόνα για το ποια θα είναι τα τελικά αποτελέσματα, καθώς πλέον οι φήψοι καταμετρώνται πολύ πιο γρήγορα εν συγκρίσει με τα περασμένα χρόνια.

Παρά το γεγονός πως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος 100% για το ποια θα είναι η ετυμηγορία του λαού, είναι σχεδόν βέβαιο πως η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει πάνω από το 40%, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις απώλειες θα είναι εύκολα δεύτερος και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση.

Τα μεγάλα ερωτηματικά είναι το τι θα κάνει η Νίκη που μέχρι πρότινος θεωρείτο βέβαιο πως θα μπει στην Βουλή, ποιο θα είναι το ποσοστό της Ζωής Κωνσταντοπούλου που θα δώσει μάχη για να ξεπεράσει το 3%, αλλά και το αν θα κινδυνεύσει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, ωστόσο, το μείζον ζήτημα- ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, το ζήτημα που θα έπρεπε να είναι μείζον- αφορά στο τι θα κάνουν οι Σπαρτιάτες. Το κόμμα που στήριξε ανοιχτά ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης (και για τους οποίους σας έχουμε πει ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν) δινόταν στο 2.6% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του instanews, όμως, το ποσοστό του είναι αυξημένο κατά μία ολόκληρη μονάδα εδώ και λίγες ημέρες και είναι φαβορί για να πιάσει το 3% και να κάνει την έκπληξη. Αυτή την στιγμή οι πιθανότητες είναι 60%-40% υπέρ του να μπει στην Βουλή (μην ακούτε όσους θεωρούν δεδομένο πως οι Σπαρτιάτες θα μείνουν πανεύκολα εκτός…), καθώς το συγκεκριμένο κόμμα παρουσιάζει κατακόρυφα αυξημένη δυναμική μετά τη δημόσια στήριξη Κασιδιάρη.

Χωρίς σχόλια…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.