Ανταρσία Βάγκνερ στην Ρωσία: Η υποχώρηση-κλειδί του Πούτιν που πέρασε στα ψιλά

Σκάνδαλο στη Ρωσία: Απέκρυψαν τουλάχιστον 1700 θανάτους από κορωνοϊό σε έναν μήνα

Πολλοί το «είδαν», λίγοι το κατάλαβαν.

Η χθεσινή ημέρα ήταν εξαιρετικά δύσκολη τόσο για την Ρωσία όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς η «Ανταρσία Βάγκνερ» έφερε τεράστια αναστάτωση στο Κρεμλίνο και με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται άπαντες φοβήθηκαν τα χειρότερα.

Ως γνωστόν ο Γκεβγκένι Πριγκόζιν με τους άντρες του έφτασαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στα 200 χιλιόμετρα έξω από την Μόσχα και ήταν έτοιμοι να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την ανατροπή του Βλαδίμηρου Πούτιν, όμως χάρη στην παρέμβαση του προέδρου της Λευκορωσίας, του Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο εμφύλιος απεφεύχθη και ο Πριγκόζιν δέχτηκε ν’ απομακρυνθεί από την πρωτεύουσα.

Για να επιτευχθεί, ωστόσο, αυτή η άτυπη εκεχειρία ανάμεσα στον πρόεδρο της Ρωσίας και τον αρχηγό της Βάγκνερ δεν αρκούσε μόνο η παρέμβαση Λουκασένκο. Ο ίδιος ο Πριγκόζιν δήλωσε πως «Κάνουμε αναστροφή στις φάλαγγες μας και επιστρέφουμε προς την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή προς τα στρατόπεδά μας, ούτως ώστε να μη χυθεί αίμα σε μία από τις δύο πλευρές», όμως υπήρξε κάτι πολύ πιο σημαντικό για τον ίδιο προκειμένου να τον κάνει να πει το «ναι» στην πρόταση για… αναστροφή. Κάτι το οποίο αναφέρθηκε μεν, ωστόσο κανείς δεν του έδωσε τι δέουσα σημασία.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως το Κρεμλίνο δεσμεύτηκε πως θα δοθεί αμνηστία στους «μαχητές της Βάγκνερ», όπως τους αναφέρει, και ότι δεν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσουν καμία δίωξη ούτε να έχουν νομικά προβλήματα στο μέλλον.

Ο λόγος, όπως σημειώνεται από τα ρωσικά ΜΜΕ, είναι πως «ο Πούτιν πάντα σεβόταν τις ηρωικές πράξεις» τους στο μέτωπο της Ουκρανίας».

Αν δεν υπήρχε αυτή η ξεκάθαρη τοποθέτηση, είναι δεδομένο πως η ανταρσία δε θα τελείωνε τόσο άμεσα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.