Κλειδώνουν σήμερα: Τα 3 νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους για να σωθούν οι γιορτές

Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα ελληνικά σούπερ μάρκετ;

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα χρειαστούν οριζόντια περιοριστικά μέτρα, η εικόνα της πανδημίας ωστόσο δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. Mόνο εχθές (23/11) ανακοινώθηκαν 8.100 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα χρειαστούν οριζόντια περιοριστικά μέτρα, η εικόνα της πανδημίας ωστόσο δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. Mόνο εχθές (23/11) ανακοινώθηκαν 8.100 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται.

Η κατάσταση του ΕΣΥ είναι δραματική με τους διασωληνωμένους να ξεπερνούν τους 600. Την ίδια στιγμή κόβονται κατά 80% τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία, ενδεικτικό της οριακής κατάστασης του συστήματος υγείας.

Η έξαρση του τέταρτου κύματος έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση στην προετοιμασία νέας δέσμης μέτρων, τα οποία – όπως και όλα τα προηγούμενα – θα στοχεύουν στους ανεμβολίαστους. Άλλωστε από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο πως δεν θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για όσους έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μάλιστα, τα νέα μέτρα που «έχουν πέσει στο τραπέζι» του Μεγάρου Μαξίμου δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα. Τα μέτρα:

  • Rapid test στα σούπερ μάρκετ
  • Click away για ανεμβολίαστους
  • Διπλή μάσκα ΜΜΜ, ffp2 (σ.σ οι ενισχυμένες)

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, οδεύουμε σε μια καθημερινότητα δύο ταχυτήτων, ούτως ώστε να «σωθούν» τα Χριστούγεννα. Σε κάθε περίπτωση, για την κυβέρνηση υπάρχει πάντα το ζήτημα του πολιτικού κόστους. «Η κυβέρνηση δε θέλει σε καμία περίπτωση να πάρει άλλα μέτρα, επιθυμεί να το ‘πάει’ πιο ήπια, υπό την προϋπόθεση να μειωθεί η διασπορά. Δεν υπάρχει εισήγηση για lockdown, γιατί το ζήτημα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους» τόνισε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.