Υποβρύχιο Titan: Γιατί δεν πρόκειται να βρουν ποτέ τους πέντε επιβάτες

Υποβρύχιο Titan: Γιατί δεν πρόκειται να βρουν ποτέ τους πέντε επιβάτες

Το τραγικό τέλος των πέντε επιβατών...

Τραγικός ήταν ο επίλογος των ερευνών για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Titan, τα ίχνη των οποίου είχαν χαθεί από την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ανήκουν στο Titan, διευκρινίζοντας ότι οι πέντε επιβαίνοντες πέθαναν εξαιτίας καταστροφικής αποσυμπίεσης που οδήγησε στη διάλυση του βαθυσκάφους.

«Οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τίποτα. Ξαφνικά εξαϋλώθηκαν. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου», δήλωσε από την πλευρά του στην ΕΡΤ ο αντιναύαρχος ε.α. Σπυρίδων Περβαινάς, για τους επιβάτες του μοιραίου υποβρυχίου Titan, το οποίο διαλύθηκε κατά τη διάρκεια κατάδυσης του προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

«Είχαμε το χειρότερο επίλογο από ότι μπορούσαμε να έχουμε. Εάν επικρατούσε το σενάριο ότι ήταν μέσα στο σκάφος και κάποια στιγμή είχε τελειώσει το οξυγόνο, κάποια στιγμή θα μπορούσαν να τους βρουν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Περβαινάς εξηγώντας ότι το ναυτικό δυστύχημα με το υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού οφείλεται σε προβλήματα στην κατασκευή του Titan της εταιρείας Οcean Gate Expeditions.

«Το υποβρύχιο είχε κάποια αστοχία υλικού, συμπιέστηκε, έσπασε το περίβλημά του και συνεθλίβη από την τεράστια πίεση του νερού. Δεν έχει μείνει τίποτα από τον κύλινδρο στον οποίο βρίσκονταν οι άνθρωποι» είπε ο κ. Περβαινάς προσθέτοντας ότι από την συμπίεση το βαρέλι στο οποίο επέβαιναν δεν θα βρεθεί ποτέ γιατί διαλύθηκε και από τα δυόμισι μέτρα σε διάμετρο που ήταν έγινε μια κουκίδα: «Το βαρέλι έχει επιπεδωθεί», σχολίασε χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.