Μετά τα αυτογκόλ: Η τελική πρόβλεψη για Κωνσταντοπούλου και «Νίκη» 2 μέρες πριν τις εκλογές

Τεράστιο αυτογκόλ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου…

Θα μπουν στη Βουλή;

Αυτοδυναμία της ΝΔ με προβάδισμα 23% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.


Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση της GPO η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 42% ο ΣΥΡΙΖΑ 19% και το ΠΑΣΟΚ 11,5%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7% και η Ελληνική Λύση με 4%. Όσο για την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη που έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας των αλλαγών στα ψηφοδέλτια, φαίνεται πως μπαίνουν οριακά στη Βουλή σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου αφού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση συγκεντρώνουν 3,3% και 3%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 41,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4% και το ΠΑΣΟΚ 11%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%, η Ελληνική Λύση με 3,8%, η Πλεύσης Ελευθερίας με 3,1%, η Νίκη με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,3%. Από την πρόθεση ψήφου προκύπτει πως το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού δεν μπαίνει στη Βουλή ενώ το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου αν μπει θα τα καταφέρει οριακά.

Οι έδρες

Στην κατανομή των εδρών με επτά κόμματα στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία παίρνει 162 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 55 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 33 βουλευτές, το ΚΚΕ 20 βουλευτές, η Ελληνική Λύση 12 βουλευτές και από 9 βουλευτές η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη.

Πολιτικοί αρχηγοί

Στις θετικές απόψεις για τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 55% και δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 43,2%. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,9% και τέταρτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 28,5%. Ζωή Κωνσταντοπούλου 20,4%. Γιάννης Βαρουφάκης 16,4%. Κυριάκος Βελόπουλος 14,5%. Δημήτρης Νατσιός 7,6%.

Οι πολίτες ψηφίζουν με κριτήριο την σταθερότητα της χώρας σε ποσοστό 41,8%. Το 23,3% έχει ως κριτήριο την αλλαγή πολιτικής / κυβέρνησης.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΕΣΥ και του κύματος ακρίβειας στην αγορά, μαζί με τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, είναι για τους πολίτες οι τρεις πρώτες προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η επόμενη κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.