Ώρα μηδέν για το υποβρύχιο Titan…

Η πραγματική ιστορία πίσω από την ανεύρεση του Τιτανικού (ΦΩΤΟ)

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους επιβαίνοντες...

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (19/6) στον Ατλαντικό Ωκεανό μετά και την εξαφάνιση του τουριστικού υποβρυχίου, στο οποίο επέβαιναν γνωστοί επιχειρηματίες, κατά τη διάρκεια εξερεύνησης του ναυαγίου του Τιτανικού.

Τα σωστικά συνεργεία κάνουν τις τελευταίες προσπάθειες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων αφού σήμερα στις 14:08 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) θα εξαντληθεί το οξυγόνο στο υποβρύχιο και όλοι θα θεωρούνται νεκροί.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κατά βάση σε ένα σημείο του Βόρειου Ατλαντικού όπου την Τρίτη ακούστηκαν υποθαλάσσιοι «κρότοι».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στο BBC η έλλειψη οξυγόνου δεν είναι ο μόνος κίνδυνος, που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τόσο το πλήρωμα του βαθυσκάφους όσο και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα, ο Dr Ken Ledez, ειδικός στην υπερβαρική ιατρική στο Πανεπιστήμιο Memorial στο St John’s του Newfoundland, μίλησε για το «θρίλερ» σημειώνοντας πως το σκάφος μπορεί να έχει χάσει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία είναι πιθανό να παίζει ρόλο στον έλεγχο της ποσότητας οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό του.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι, καθώς το επίπεδο του οξυγόνου πέφτει, το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα που αναπνέει το πλήρωμα θα αυξάνεται, γεγονός που θα έχει δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες. Συγκεκριμένα, η υπερβολική ποσότητα του αερίου στην κυκλοφορία του αίματος ενός ατόμου, γνωστή ως υπερκαπνία, μπορεί να το σκοτώσει αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Ο πρώην πλοίαρχος υποβρυχίου του Βασιλικού Ναυτικού, Ryan Ramsey, με τη σειρά του, μίλησε για το περιστατικό διευκρινίζοντας ότι «κοιτάζοντας βίντεο στο διαδίκτυο από το εσωτερικό του βαθυσκάφους, δεν αντίκρισα σύστημα απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα, που είναι γνωστό ως scrubbers. Αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.