Παγιδεύτηκε στο κουφάρι του Τιτανικού; Τι συνέβη με το υποβρύχιο 

Η πραγματική ιστορία πίσω από την ανεύρεση του Τιτανικού (ΦΩΤΟ)

Γιατί χάθηκε;

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Ατλαντικό Ωκεανό για την εύρεση του υποβρυχίου με τουρίστες που επισκέπτονταν το ναυάγιο του Τιτανικού. Το Titan παραμένει άφαντο από την Κυριακή (18/6) και οι επιβαίνοντας έχουν οξυγόνο μέχρι την Πέμπτη (22/6).

Αν και είναι νωρίς για να εξηγηθεί το τι ακριβώς συνέβη και το υποβρύχιο έχασε την επικοινωνία, οι ειδικοί έχουν προχωρήσει σε εκτιμήσεις. Σύμφωνα με το CNN τα εξής σενάρια είναι τα επικρατέστερα:

  • Διακοπή ρεύματος η οποία προκάλεσε απώλεια επικοινωνίας. «Ορισμένα υποβρύχια διαθέτουν γεννήτρια αλλά δεν είναι σαφές αν το σκάφος Titan είχε εφεδρικό σύστημα ενέργειας όταν χάθηκε από τα ραντάρ», δηλώνει ο Έρικ Φούσιλ, ειδικός σε υποβρύχια και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας.
  • Βραχυκύκλωμα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά στο υποβρύχιο και θα κατέστρεφε τα συστήματα επικοινωνίας, ενώ θα προκαλούσε τοξικές αναθυμιάσεις σε έναν τόσο μικρό και κλειστό χώρο, σύμφωνα με τον Φουσίλ.
  • Η πλημμύρα είναι ένας κίνδυνος που ελλοχεύει για τα υποβρύχια στο ναυάγιο του Τιτανικού και οφείλεται στην τεράστια πίεση της θάλασσας. Πάντως, το σκάφος Titan είναι εξοπλισμένο με ένα καινοτόμο σύστημα ασφαλείας που παρακολουθεί την πίεση στο σκάφος και ενεργοποιεί μία προειδοποίηση στον χειριστή του εάν εντοπισθούν προβλήματα.
  • Υπάρχει κίνδυνος να έχει παγιδευτεί. Τα ισχυρά ρεύματα της θάλασσας και τα συντρίμμια του πλοίου στον πυθμένα του Ατλαντικού μπορεί να μπλόκαραν την πορεία του Titan.

Παγιδεύτηκε το υποβρύχιο στα συντρίμμια του ναυαγίου;

Σύμφωνα με τον Guardian, το επικρατέστερο σενάριο θέλει το υποβρύχιο να παγιδεύτηκε στα συντρίμμια του ναυαγίου. «Τα συντρίμμια του Τιτανικού, τα οποία βρίσκονται σε βάθος περίπου 3.800 μέτρων στον πυθμένα του ωκεανού, παραμένουν εκεί πάνω από έναν αιώνα. Υπάρχουν κομμάτια του παντού, είναι επικίνδυνο», σημείωσε ο Φρανκ Όουεν, εν αποστρατεία αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας και Διευθυντής του προγράμματος διαφυγής και διάσωσης υποβρυχίων.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.