Λήξη προθεσμίας απογραφής 2021: Τι πρόστιμο θα πληρώσουν όσοι αρνηθούν να πάρουν μέρος

Τα έξι βήμα συμπλήρωσης της αίτησης για το επίδομα ενοικίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία Απογραφής 2021, η οποία μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, γίνεται ηλεκτρονικά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία Απογραφής 2021, η οποία μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, γίνεται ηλεκτρονικά. Όσοι δεν προλάβουν ή δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την απογραφή τους μέσω του gov.gr η διαδικασία θα γίνει με διά ζώσης προσωπική συνέντευξη.

Μετά τους αρνητές των εμβολίων υπάρχουν και οι… αρνητές απογραφής. Είναι υποχρεωτική η απογραφή; Προβλέπεται πρόστιμο για τους αρνητές;

Η απάντηση είναι πως η Απογραφή 2021 είναι υποχρεωτική και πως προβλέπεται πρόστιμο, το οποίο όμως η ΕΛΣΤΑΤ για την ώρα δεν επιθυμεί να επιβάλλει. «Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο, αν και προβλέπεται από τον νόμο. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και ανθρώπινοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια.

Παράλληλα, ήταν κατηγορηματικός στο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων σε οποιονδήποτε δημόσιο φορέα ή ιδιωτική επιχείρηση των στοιχείων που θα προκύψουν από την απογραφή.

Υπενθυμίζεται πως μέσω της απογραφής θα γίνει η καταμέτρηση του Πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.