Εντός 14 ημερών: Τα 2 νέα μέτρα για να σωθούν τα Χριστούγεννα αν δεν πέσουν άμεσα τα κρούσματα

Δεύτερες σκέψεις για το ρεβεγιόν των 9 ατόμων: «Ανοιχτή η ακύρωση του ορίου»

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες είναι πλέον αποκλεισμένοι από σειρά δραστηριοτήτων από σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και ώρα 6:00, τη στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε όλη την Ελλάδα.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες είναι πλέον αποκλεισμένοι από σειρά δραστηριοτήτων από σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και ώρα 6:00, τη στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε όλη την Ελλάδα. Με την ισχύ των νέων μέτρων, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ακόμα και αν έχουν κάνει rapid test δεν θα μπορούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης, σινεμά, θέατρα, συναυλίες, γυμναστήρια, μουσεία και γήπεδα.

Τα νέα μέτρα στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού με στόχο να… σωθούν τα Χριστούγεννα. Σε περίπτωση που τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι παραμείνουν σε υψηλά νούμερα, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα «plan Β» στο οποίο θα περιλαμβάνονται ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους όπως για παράδειγμα ο καθολικός αποκλεισμός τους από την εστίαση και ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί για τις εκκλησίες.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στους χώρους εργασίας το ωράριο θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30.

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα, θα είναι ανοικτά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές.

Το μέτρο αυτό δεν ισχύει για τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία.

Παράλληλα, περιορίζονται σημαντικά οι χώροι που μπορούν να εισέλθουν οι ανεμβολιάστοι, ακόμη κι αν διαθέτουν rapid test.

Εκτός από τους χώρους εστίασης, αποκλείονται πλέον και από σινεμά, θέατρα, συναυλίες σε κλειστούς χώρους, γυμναστήρια, μουσεία και γήπεδα.

Επίσης, οι πιστοί θα εισέρχονται στις εκκλησίες με την επίδειξη rapid test, εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αναλυτικότερα από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται αποκλειστικά στους εξής χώρους:

  • Kαταστήματα τροφίμων όπως σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές, ζαχαροπλαστεία κλπ.
  • Φαρμακεία
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.