Τα αυτογκόλ πληρώνονται: Νέα δημοσκόπηση δείχνει εκτός βουλής το κόμμα που όλοι προεξοφλούσαν την είσοδό του

Τα αυτογκόλ πληρώνονται: Νέα δημοσκόπηση δείχνει εκτός βουλής το κόμμα που όλοι προεξοφλούσαν την είσοδό του

Ήρθε το... χαστούκι

Προβάδισμα 23,4 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Action24.

Η ΝΔ προηγείται με 23,4% στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 40,2% έναντι του 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 11,5%, το ΚΚΕ 7,6%, Ελληνική Λύση 3,8% και Πλεύση Ελευθερίας 3,7%.

Στο ερώτημα, «με ποιο κόμμα στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια», η ΝΔ προηγείται, συγκεντρώνοντας 42,1% έναντι 14,1% το ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 51,4%, αφήνοντας πίσω τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 20%. «Κανείς» απαντά το 26,1%.

Τα αυτογκόλ πληρώνονται

Την ίδια στιγμή, από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως η Νίκη, που στις πρώτες εκλογές ήταν μία «ανάσα» από την είσοδο στη Βουλή μένει εκτός συγκεντρώνοντας 2,8%.

Το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού που εμφανιζόταν να έχει ποσοστά πάνω από 3%, πριν τις διαδοχικές αποχωρήσεις εξαιτίας της μετακίνησης προσώπων σε μη εκλόγιμες θέσεις στις λίστες.

Φαίνεται πως ο κ. Νατσιός και το επιτελείο του ακολούθησαν τη γραμμή που χάραξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μόλις διαπίστωσαν πως έχουν βάσιμες ελπίδες να μπουν στη Βουλή άρχισαν τις απομακρύνσεις.

Όμως οι απομακρύνσεις και οι αδικίες εις βάρος προσώπων που βγήκαν πρώτα σε σταυρούς δεν δίνουν καλή εντύπωση στους πολίτες. Η αλλαγή στάσης έχει φέρει και εκλογικές απώλειες…

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.