Δεν σταματιέται: Η εφιαλτική πρόβλεψη του καθηγητή Γουργουλιάνη γι’ αυτό που θα δούμε σε 40 μέρες

«Το να βρεις στη μύτη κάποιου COVID δεν σημαίνει…»: Αποστομωτική απάντηση Γουργουλιάνη για τα 7.000 κρούσματα

Το δυστοπικό νούμερο των νεκρών των επόμενων ημερών.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης μίλησε στην κάμερα της LarissaPress και στον Πάνο Γαρουφαλιά, δίνοντας από την πλευρά του την εκτίμηση για το πώς θα προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες το σαρωτικό τέταρτο κύμα του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων προέβλεψε, με απλά μαθηματικά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τους ανθρώπους που θα νοσήσουν ως τα Χριστούγεννα αλλά και το εφιαλτικό νούμερο των συνολικών ανθρώπων που θα χαθούν ως τις γιορτές λόγω του covid-19.

«Aν υπολογίζουμε ότι θα μολυνθούν στην Ελλάδα 300.000 άνθρωποι αυτό το διάστημα, αυτό γίνεται, αυτό παρατηρούμε τώρα, από αυτούς το 10% θα μπει στο νοσοκομείο, δηλαδή περίπου οι 30.000 και το 10% από αυτούς θα χαθεί. Άρα, πάλι με απλά μαθηματικά, 3.000 άνθρωποι θα χαθούν μέχρι τα Χριστούγεννα, μέχρι το τέλος του χρόνου», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας ενώ πρόσθεσε δηκτικά:

«Είναι ένα τίμημα. Σας θυμίζω ότι έχουμε ήδη 15-16.000, θα προστεθούν άλλοι 3.000. κρίμα δηλαδή, γιατί στο κύμα του Νοεμβρίου δεν είχαμε εμβόλια, δεν είχαμε επαρκή εμβολιασμό και τον Μάρτιο αλλά τώρα έχουμε κάποιο μέσο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δεν το χρησιμοποιούμε».

Aκούστε όλες τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις από τη συνέντευξη του κου Γoυργουλιάνη εδώ:

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.