Σκληρό ροκ μετά το διάγγελμα: Τα 2 νέα μέτρα και για εμβολιασμένους που ζητάει η επιτροπή μετά τη ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων

«Καμπανάκι» για νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Δυσκολίες στην εφαρμογή τους, παρόλα αυτά εξετάζονται σοβαρά.

Το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη, με την Αυστρία και την Ολλανδία μάλιστα να γίνονται οι πρώτες χώρες που επιστρέφει το γενικό lockdown στην προσπάθεια των κυβερνήσεων και των υγειονομικών αρχών να ελέγξουν τη σφοδρότητα του νέου κύματος.

Στην Ελλάδα το lockdown μπορεί προς το παρόν να μην είναι μέσα στα άμεσα μέτρα, η επιτροπή όμως των ειδικών βλέπει το Ε.Σ.Υ. να βρίσκεται ακόμα μία φορά στα όριά του, τις κλίνες των διασωληνωμένων να γεμίζουν ασφυκτικά, οδηγώντας τη χώρα σε υποχρεωτικά νέα μέτρα για την αναχαίτηση του νέου κύματος του covid-19.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», σχολίασε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στο πιθανό μέτρο της εισόδου στα σούπερ μάρκετ των ανεμβολίαστων μόνο με self test, δείχνοντας ότι προς το παρόν το μέτρο αυτό φαντάζει ακατόρθωτο στην εφαρμογή του.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, υπάρχουν δύο άλλα μέτρα, των οποίων η δυσκολία εφαρμογής είναι επίσης μεγάλη, εξετάζονται όμως σοβαρά από την επιτροπή των επιστημόνων για να λειτουργήσουν λίγο πριν την έναρξη της περιόδου των γιορτών και θα αφορούν για άλλη μία φορά κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους πολίτες.

To πρώτο αφορά την εστίαση και τη ψυχαγωγία, με το μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι να ορίζει νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών, τα οποία θα πρέπει να κλείνουν ως τη 1 τα μεσάνυχτα.

Πέρα από το ωράριο υπάρχουν σκέψεις για εφαρμογή περιορισμού στο ποσοστό κάλυψης με βάση τα τετραγωνικά σε εστιατόρια, καφέ, κέντρα διασκέδασης που μέχρι τώρα ήταν στο 100% αλλά και σούπερ μάρκετ, στα οποία ήδη το μέτρο 1 άτομο ανά 9 τ.μ. εφαρμόζεται από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.