Εκτός από Τσακαλώτο- Αχτσιόγλου: Το πρόσωπο – έκπληξη που θα διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ αν παραιτηθεί ο Τσίπρας

Σαρωτικές αλλαγές και σκούπα: Ποιους τελειώνει απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

«Μαγειρέματα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για ην ηγεσία έχει ανοίξει μετά την εκλογική ήττα με 20 μονάδες. Εν αναμονή και των εκλογών της 25ης Ιουνίου η Κουμουνδούρου επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος αλλά κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν θα τα καταφέρει.

Ο Αλέξης Τσίπρας που σκέφτηκε να παραιτηθεί δήλωσε πως θα συνεχίσει τη μάχη αλλά αν στις 25 Ιουνίου το κόμμα ηττηθεί εκ νέου με μεγάλη διαφορά θεωρείται αμφίβολο αν θα παραμείνει στην προεδρία.

Υπάρχει αντικαταστάτης;

Μέχρι στιγμής έχει ακουστεί το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, εκτός από την Αχτσιόγλου και τον Τσακαλώτο ακούγεται ότι σε περίπτωση παραίτησης Τσίπρα θα βάλει υποψηφιότητα ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του νυν αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον Νίκο Φαραντούρη.

Ο Νίκος Φαραντούρης είναι καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και απόφοιτος της Νομικής Αθηνών με μεταπτυχιακά και Διδακτορικό απ’ το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και έχει 23 χρόνια δικηγορίας και ακαδημαϊκής εμπειρίας. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και την Αμερική.

Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ., Νομικός Σύμβουλος και Πρόεδρος (υπηρεσιακός) της ΔΕΠΑ A.E. (2009-2019), Πρόεδρος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαϊκών Σπουδών (ECSA Greece) και Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της ΕUROGAS, της ένωσης 45 ενεργειακών εταιρειών στις Βρυξέλλες (2016-2019). Είναι Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.