Αιφνιδιασμός Μητσοτάκη με τα νέα μέτρα…

Φωτιές σε Εύβοια- Βαρυμπόμπη: Τους τελειώνει ο Μητσοτάκης μετά το φιάσκο

Το στοιχείο του αιφνιδιασμού περιείχε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Το στοιχείο του αιφνιδιασμού περιείχε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έκανε… στροφή και ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά επιλεκτικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, τρία μόλις 24ωρα από τη μέρα που απέρριψε το ενδεχόμενο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Λονδίνο.

Στο χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πέντε μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, ένα εκ των οποίων, απέρριπτε μέχρι χθες η κυβέρνηση : «Το μπλόκο» σε όλους τους ενήλικες ανεμβολίαστους από την επόμενη Δευτέρα και τουλάχιστον έως στα τέλη του χρόνου – διότι στην πραγματικότητα αυτός είναι ο βασικός οδικός χάρτης μέχρι τις εορτές των Χριστουγέννων.

Τρεις μέρες νωρίτερα, στις 16 Νοεμβρίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει απαντώντας σε σχετική ερώτηση «έχουμε λοιπόν μια αυστηρή πολιτική, αλλά δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της Αυστρίας, επιβάλλοντας ένα πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους», ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν δυσφορία για δημοσιεύματα και πληροφορίες στα ΜΜΕ που μιλούσαν για επικείμενη καραντίνα στους ανεμβολίαστους.

Την Τετάρτη, εξάλλου, κυβερνητικές πηγές, εμφάνιζαν τον πρωθυπουργό ενοχλημένο με την πολυφωνία κυβερνητικών στελεχών και ειδικών, οι οποίοι ουσιαστικά προανήγγειλαν αυτά που τελικώς ανακοινώθηκαν χθες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.