Το πάει μέχρι τέλους ο Αλέξης Τσίπρας…

Το πάει μέχρι τέλους ο Αλέξης Τσίπρας…

Η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Λαβωμένος» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρώτες εκλογές και πλέον γίνεται προσπάθεια προσέγγισης της κοινωνίας για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Αν και οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν περίπου στα ίδια ποσοστά με αυτά του Μαΐου, στο κόμμα έχει ανοίξει η συζήτηση για τη διαδοχή από στελέχη που «δείχνουν» τον Αλέξη Τσίπρα ως… υπαίτιο.

Αν και αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πως σκέφτηκε να παραιτηθεί επειδή «είμαι άνθρωπος και όχι μηχανή», παρέμεινε στην ηγεσία και αν κρίνει κανείς από τα λεγόμενά του δεν φαίνεται διατεθειμένος να τα… παρατήσει.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ηγεσία παρά την ήττα. Αν κατάλαβα καλά, μάλιστα, σχεδιάζει να μείνει για όσο καιρό το κρίνει.

Στο ερώτημα για το αν μπορεί να υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα απάντησε: «Προφανώς θα υπάρξει, αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και σε συνθήκες που θα του επιτρέπουν να βλέπει με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα. Το να αφήσω πίσω μου μια παράταξη σε εσωστρέφεια λέγοντας “βγάλτε τα πέρα μόνοι σας” είναι πολύ εγωιστικό, δεν μπορώ να το κάνω. Αισθάνομαι την υποχρέωση να μην το κάνω. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι δεν θα λιποτακτήσω. Θα μείνω για να κρατήσω το κόμμα ζωντανό, να εγγυηθώ την ανανέωσή του, την ανασυγκρότησή του. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι για μια ζωή σε αυτή τη θέση. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι στις δύσκολες ώρες του δεν θα το αφήσω, δεν θα το εγκαταλείψω».

«…Eμείς στην Αριστερά δεν θα πτοηθούμε από ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ούτε ζητήσανε ποτέ από τον Χαρίλαο Φλωράκη να παραιτηθεί επειδή είχε ένα κακό αποτέλεσμα το ΚΚΕ ή από τον Λεωνίδα Κύρκο. Η Αριστερά, εξάλλου, έχει συλλογικές διεργασίες λήψης αποφάσεων. Θα γίνουν αυτές οι διεργασίες. Και σε κάθε περίπτωση θα εγγυηθώ της ανασυγκρότησης και της ανανέωσης του κόμματος. Προφανώς αυτή η ανανέωση κάποια στιγμή θα πρέπει να περιλαμβάνει κι εμένα. Αλλά το πότε θα είναι αυτή η στιγμή θα το αποφασίσουμε συλλογικά».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.