Σκληρός πυρήνας: Αυτό είναι το ποσοστό των αρνητών στην Ελλάδα που δεν θα κάνουν το εμβόλιο όσα μέτρα και αν ληφθούν

Σκληρός πυρήνας: Αυτό είναι το ποσοστό των αρνητών στην Ελλάδα που δεν θα κάνουν το εμβόλιο όσα μέτρα και αν ληφθούν

Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που αφορά στον εμβολιασμό και στην πρόθεση των ανεμβολίαστων να κάνουν το εμβόλιο ή όχι.

Στο ερώτημα εάν έχουν κάνει το εμβόλιο, το 1% απάντησε ότι έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση, το 74% ότι έχει κάνει τις δύο δόσεις, το 3,7% ότι έχει νοσήσει, το 6,7% απάντησε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο, αλλά ότι σκέπτεται να το κάνει ή ότι έχει προγραμματίσει να το κάνει, ενώ το 14,1% απάντησε ότι ούτε το έχει κάνει ούτε σκέπτεται ή προγραμματίζει να κάνει το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού.

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους και το ενδεχόμενο να κάνουν το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού, το 32,2% (έναντι 26% πριν έναν μήνα), απάντησε ότι προγραμματίζει ή σκέπτεται να κάνει το εμβόλιο, ενώ το 67,8% απαντά πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί (έναντι 74% τον Οκτώβριο).

Σχετικά με τα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων, οι ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 53,6% ότι ευθύνεται η μη τήρηση των μέτρων από όλους και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ενώ το 32.2% είπε πως η Πολιτεία δεν έχει λάβει τα σωστά μέτρα. Ακόμη, ποσοστό 11,3% απάντησε πως οφείλεται σε όλους τους ανωτέρω παράγοντες η αύξηση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.