Αρνητής lockdown: Τα 4 μηνύματα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το βέτο στην καραντίνα

Φωτιές σε Εύβοια- Βαρυμπόμπη: Τους τελειώνει ο Μητσοτάκης μετά το φιάσκο

«Φρένο» στη σεναριολογία για νέα μέτρα -η οποία βλάπτει και την οικονομία- βάζει η κυβέρνηση, που επικεντρώνεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών

«Φρένο» στη σεναριολογία για νέα μέτρα -η οποία βλάπτει και την οικονομία- βάζει η κυβέρνηση, που επικεντρώνεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα συγκρατήσουν την πορεία της πανδημίας και θέλουν να δώσουν μια πίστωση χρόνου πριν προχωρήσουν σε πιο σκληρές λύσεις.

Τέσσερα είναι τα βασικά μηνύματα, που εκπέμπονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο:

  1. Η οικονομία δεν θα κλείσει ξανά και η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown και όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς.
  2. Τα μέτρα προστασίας και ανάσχεσης του ιού αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Για την τήρησή τους διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι.
  3. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνέχιση της προσπάθειας για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και την περαιτέρω επιτάχυνση του ρυθμού χορήγησης της ενισχυτικής τρίτης δόσης.
  4. Συνεχίζεται η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά στις Περιφέρειες που παρατηρείται μεγάλη πίεση στις δομές υγείας.

Αυτό που τονίζεται είναι πως από το σχέδιο αυτό δεν πρόκειται να γίνουν βασικές παρεκκλίσεις, ενώ σημειακές βελτιώσεις, ενδεχομένως, να υπάρξουν, χωρίς ωστόσο να παρεκκλίνουν από την ουσία της ακολουθούμενης στρατηγικής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.