Ο δικός της Κατρούγκαλος: Πόσες μονάδες έχασε η ΝΔ μετά την αδιανόητη δήλωση Πνευματικού

Ο δικός της Κατρούγκαλος: Πόσες μονάδες έχασε η ΝΔ μετά την αδιανόητη δήλωση Πνευματικού

Μούδιασμα μετά την απίστευτη ατάκα Πνευματικού

Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις προεξοφλούν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η διαφορά με τον Σύριζα όλοι συμφωνούν ότι είναι μη αναστρέψιμη και το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα κατορθώσει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δεύτερη θέση.

Μετά την αδιανόητη δήλωση του κυρίου Πνευματικού όμως υπήρξε ένα μούδιασμα και μια παγωμάρα στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Φάνηκε άλλωστε από τον άκομψο τρόπο με τον οποίο συστημικά ΜΜΕ που είχαν αποκρύψει την αρχική δήλωση Πνευματικού προσπάθησαν να αλλάξουν την ατζέντα βάζοντας στο τραπέζι θέμα Λινού. Ήθελαν εν ολίγοις να πουν ότι ο Σύριζα δεν δικαιούται να ομιλεί εφόσον στέλεχος του λέει σχεδόν τα ίδια.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι δημοσκόποι όπως μαθαίνει το instanews.gr θεωρούν ότι η υπόθεση Πνευματικού θα στοιχίσει στη Νέα Δημοκρατία. Σημειώνουν με νόημα όμως ότι ο Σύριζα δεν έχει τη δυναμική να πάρει τους ψηφοφόρους που θα φύγουν από τη ΝΔ λόγω Πνευματικού και ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι από την όλη ιστορία να ευνοηθούν μικρότερα κόμματα. Εκτιμούν επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το περιθώριο να μαζέψει την ζημιά καθώς δεν έγινε λίγο πριν τις εκλογές όπως συνέβη με τη δήλωση Κατρούγκαλου για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμούν ότι η ζημιά για τη ΝΔ θα μπορούσε να φτάσει τις 2-3 μονάδες αν οι εκλογές γίνονταν αύριο. Επειδή το διάστημα που μεσολαβεί όμως είναι μεγάλο εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινηθεί σωστά και αλλάξει την ατζέντα το εύρος της ζημιάς μπορεί να μειωθεί και άλλο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Σύριζα είναι στα σχοινιά, χωρίς να μπορεί να εκμεταλλευτεί ούτε τα αυτογκόλ της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.